29 april 2008

Vägmärken


Är det snart slut med könsdiskrimineringen vid våra övergångsställen? Tvärtom, de nya skyltarna med kjolklädda figurer är en eftergift för muslimerna. Vilka kvinnor utom dem bär kjol nu för tiden?

Kjol är inte en symbol för kvinnlighet. Män kan också ha kjolar. Klädesplagg ska inte användas för att könsbestämma och diskriminera, då hamnar man i muhammedanism, som är en dålig vägvisare. Den nuvarande skylten är för övrigt ganska könlös. Gubbe eller gumma vid övergångsställen är ingen jämställdhetsfråga, i trafiken är vi människor först och främst. Trafikregler ska gälla för alla, oavsett kön.

Löjligt, det finns vettigare saker för Vägverket att använda pengarna på än att klä hundratusentals skyltar i kjol. Vad blir nästa tokförslag?

Om något borde ändras är det lagen som tillåter fotgängare att gå rakt ut i gatan. En onödig lag som bara medfört fler olyckor. Även innan den infördes hade fordonsförare väjningsplikt.

* * *
"Mens den ene kvinnofridsbastion efter den anden ramler ned om ørerne på dem, går svensk ligestilling nu ud på at der kommer damer i kjole ved fodgængerovergangene. Altså: ligestillingssagens latterlighed er ligefrem proportional med de attentater den udsættes for. Dette må være udtænkt meget langt fra det virkelige liv - på et universitet muligvis."
Snaphanen Steen

Sydsvenskan, SvD, AB, Gates of Vienna

11 Kommentarer:

ANTI-ISLAMIST sa...

Fru Gårman’ är i mina dåliga pensionärsögon inte vilken dame som helst.
För mig står det klart att fru Gårman ' är iklädd såväl kjol som byxor, vilket innebär att hon måste vara en av våra kära kvinnliga, muslimska kulturberikare.
Tillvänjningsprocessen pågår för fulla muggar -- från Sveriges StatsRadios (SRP1) mohammedanska morgonböner till övergångsställena mot morgondagen.

Anonym sa...

Du använder dig av bandbredd med dina poänglösa inlägg om poänglösa saker.

Jean Moulin sa...

Jag visste inte om detta med de nya skyltarna.

Var det inte könsneutralitet vårt samhälle eftersträvade?

Varför inte ett par stora tuttar på skyltarna i stället, om det nu är så hemskt med en manlig gångtrafikant, som faktiskt skulle vara en kortklippt manhaftig flata, om man har lite fantasi?

Jean Moulin sa...

Tillägg: skulle *kunna* vara etc.

Knute sa...

Poänglöst? Poängen är att visa hur mångkulturen förvandlar Sverige. Ser du det inte har du redan blivit en dhimmi.

Anonym sa...

Jag tycker hon ska gå i kort kort och ha korsett. Kanske papiljotter i håret?

Anonym sa...

Are you for real!? som de säger i amerikat? Seriöst.

1. Jag kan berätta, även om du självklart EGENTLIGEN redan vet det, att det är gott om icke-muslimska kvinnor som använder kjol och/eller klänning. Ett tips kan vara att faktiskt gå ut på stan någon gång, du skulle se en väldig massa vackra kvinnor iklädda väldigt sexiga klänningar (ja, jag är svag för just klänningar).

2. De extrem-feminister som är mest högljudda är iaf då rakt inte muslimer. Jag antar att det är mindre intressant att de tycks följa en strikt kristen dogm snarare än en muslimsk, men jag antar att det skulle gå emot hur din verklighet ser ut?

Knute sa...

Om feminismen leder raka vägen in i burkan är det ingen feminism längre.

Jean Moulin sa...

Papiljotter är en jättebra idé!: )

Anonym sa...

Herr Gårman är ju en ordlek med utgångspunkt från att "Här går man". Denna ordlek användes i Barnens Trafikklubb på 70-talet (finns den?). Jag vet att många barn inte förstod denna ordlek men det är mer skrämmande att det finns ett antal vuxna som fortfarande inte förstår vitsen med att "här går man". Att sätta dit en kvinna blir ju lite konstigt, ska skylten då heta "Här går fru" eller "Här går kvinna".
Man kanske i stället ska vända sig mot ett slarvigt användande av ordet man som ju används i betydelsen människa. Flertalet idrottsmän, -kvinnor använder ordet man i stället för "jag".

Knute sa...

Ja "man" brukar ju säga "man" även om "man" är kvinna. Det är ett existentiellt problem helt enkelt, att sluta gömma sig bakom det anonyma
man och börja säga jag. Vilket jag inte tror går så bra därför att det låter väldigt egocentriskt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.