30 maj 2008

Bara pengar

Från Tehran kommer nyheter som förmodligen kommer att visa sig vara den största svindeln någonsin i historien.
35 miljarder dollar från oljeinkomster är försvunna. Det är nästan halva årsinkomster för Iran när det gäller olja.
Lagen säger att oljepengarna ska betalas av Ahmadinejads regering till Irans centralbank och när pengarna väl är där kan regeringen begära anslag till sina projekt. Problemet är att Ahmadinejad inte har betalat in några pengar till centralbanken och ingen vet var de finns!
Det finns faktiskt de som tror att politiker runt presidenten eller Ahmadinejad själv har använt pengarna för att finansiera korrupta aktiviteter. Kan man tänka sig!

Det är inte första gången Ahamadinejad har uppträtt självsvåldigt.
Under 2007-2008 användes 2 miljarder för att importera bensin utan parlamentets godkännande.

Ni får tre gissningar.
Privata utländska bankkonton?
2. Finansiering av terrorister?
Finansiering av hemligt kärnvapenprogram?

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Största svindeln i historien är ändå USAs krig i Irak. Folkets skattepengar går rakt ner i fickorna på ägarna till blackwater och andra facistiska företag som tjänar pengar på krig. Där har du en riktigt fet svindel och folk vet var deras pengar hamnar...

Anonym sa...

Varför inte alla tre?

Tyke Viking sa...

"anonym": "USA:s krig i Irak".
Och vad gjorde du då din lille rödgardist när humanisten Saddam härjade? Satt hemma och smårunkade och läste Mao:s lilla röda och Das Kapital?

Anonym sa...

Nej,den största svindeln i historien är stöderna ur svenska folkets inbetalda pensionsfonder,ca 300 miljarder och ännu fler stöder står för dörren.
Detta är det grövsta ekonomiska brottet alla kategorier i världshistorien.
Själv skulle jah ha haft ut 30.000 kr mer om året ipension av skattade pengar, Räknar man på 1,7 miljoner ATP och garantipensionärer i landet och per år blir summan som stjäls från oss varje månad svindlande.Detta är grov kränkning av försvarslösa pensionärer.
En dag skall de ansvariga få stå till tals för detta.
Det blir ståndrätt och hängning i närmaste lyktstolpe,om de nu räcker till ,annars får vi ta till lyftkranar, det går ju alldeles utmärkt i det "kultiverade" Iran.

Anonym sa...

Oj, Tyke Viking, det var intelligent skrivet. Jo, när Saddam härjade så gjorde han det med USA:s goda minne. Varifrån fick Saddam sin stridsgas som han gasade kurder med? USA ja! Se där. Sen att amerikanska folkets skattepengar går till legoknektar är jävligt sjukt och borde väcka ett ramaskri i USA men det är ju så med ett kuvat och sannerligen okunnigt folk att de går att lura vart som helst.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.