20 maj 2008

FN: Islams vakthund"Nepotism, korruption, antisemitism och nu censur.

Medan FN har skämt ut sig under senare år med sporadiska utbrott av de tre nämnda negativa trenderna, lades ännu en till den 28 mars när FNs råd för mänskliga rättigheter antog en oroväckande resolution, riktad direkt mot yttrandefriheten i samband med rapportering om "individer och nyhetsmedier som kommenterar negativt om Islam." Alltså kommer FN att bli den islamiska världens vakthund som skall spåra upp handlingar som kan tolkas som islamofobi runt hela världen."
länk

Det finns mycket som muslimer kan känna sig kränkta över och som kan tolkas som islamofobi. Om jag till exempel är intresserad av historia och vill göra arkeologiska utgrävningar vid Kaba i Mecka, för att utröna om helgedomen från början varit en kristen kyrka, så går det nog inte för sig, men vad värre är: själva tanken är kränkande. Varför?

Därför att tiden före islam är ovetandets tid. Mörkrets tid. Jahiliyya. Detta är en del av muslimsk teologi.
"Historien skall tjäna teologin."

Seriös historieforskning riskerar att identifieras som islamofobisk. Se vad som händer i Pakistan, där rensar de religiösa politiska partierna ut texter ur skolböckerna som behandlar det buddhistiska Gandharariket i Indusdalen. Denna storartade civilisation varade från 600-talet f Kr till år 1021 då muslimerna erövrade landet. Namnet Gandhara glömdes för alltid. På grund av folkmord minskade befolkningen med 50 miljoner under de muslimska sultanerna.

Med andra ord, ur islamisk teologisk synvinkel är Europas historia pre-islamisk och inte värd att bevara. Det påminner om hur nazisterna brände böcker på 1930-talet. Eller kommunismen: i Kina går skiljelinjen mellan vad som hänt före och efter 1948.

De muslimska härskarna vill ha alla minnen från tiden innan islams intåg utraderade. För att citera en kommentar, "jag hoppas att alla svenskar förstår vad det är för tid som ni går till mötes..."

Om muslimer känner sig kränkta för att man vill skärskåda deras historia, så är det deras eget fel. Inga religiösa dogmer borde få stå i vägen för den fria tanken. Vi lever i en modern högteknologisk civilisation där vidskepligt trams är livsfarligt.

* * *
Nuvarande Irak var en gång ett kristet land. Förföljelserna pågår fortfarande. Nyligen blev ärkebiskopen mördad.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Der gives kun en måde Islam kan bekæmpes på, det er med en væbnet modstandsbevægelse.

Vi har den nødvendige viden og ekspertise fra 2. Verdenskrig.
Det er kun at begynde.

falkeøje

Knute sa...

Till att börja med kunde FNs råd för Mänskliga Rättigheter läggas ner eftersom det sitter representanter för diktaturstater där. Sen kunde de fria demokratiska länderna lämna FN och bilda eget.

Knute sa...

Familien Mohammad har råd til 8 barn - har du?

I can’t understand how the family of Mohammed (be it in Lebanon, Gaza, the West Bank, Syria, Jordan or Egypt) can afford to have 8 children. He and his wife have not worked a day of their lives. They have been given a house or an apartment and food. Their children go to school and even a college. For 60 years his family has been benefiting from the generosity of the international community delivered by the United Nations. The family has been receiving education and medical care that most Arabs in the region can only dream about. The family is a part of the so-called Palestinians refugees’ scam.

http://hodja.wordpress.com/2008/05/20/

From Sweden with Grief sa...

En gammal skolkamrat och väninna till mig sa en gång att de bara skaffade två barn, för att dessa två kunde de försörja utan att ligga samhället till last. De tjänar inte överdrivet mycket, men de har ett fint radhus, med ett rum till varje barn och ett gemensamt till mamma och pappa. Samt ett allrum och ett finrum.
De tältsemestrar utomlands med barnen, de lagar mat själva och bakar. De har stöttat sina söner i studierna, suttit och skött läxorna med dem, och skjutsat dem till olika sporter så barnen är aktiverade och bygger upp en god hälsa för framtiden. De anpassar sig efter sina omständigheter.

De försörjer idag med sina skattepengar, en kattuggande mans familj på åtta barn och en lyxhustru i ett radhus någonstans i Sverige. Sociala myndigheter betalar.

Anonym sa...

Håhåjaja. Än en gång kommer argumenten att "de" får så fruktansvärt mycket pengar för att göra ingenting.

Skitsnack och inget annat.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.