16 maj 2008

Friskis och Svettis islamiserat


Det här är visserligen en struntsak jämfört med Lissabonfördraget, men ganska upprörande ändå.

Friskis och Svettis har nu börjat ägna sig åt könsdiskriminering, men kallar det positiv särbehandling. Diskrimineringen består i att anordna träningspass för enbart kvinnor.

Muslimska kvinnor får nämligen inte gympa med män, enligt Friskispressen.

"En man som kör ett eget träningspass får tacka för sig och snällt lämna lilla salen på Friskis och Svettis i Stockholmsförorten Kista.

Jympaledaren Farkhondeh Kiya förbereder sitt pass genom att dra ner rullgardiner för fönstren och täcka spegelväggen med ett stort draperi. Värden öppnar dörren och välkomnar några kvinnor som kommer raka vägen utifrån med ytterkläder och slöja. De vet att fotografering kommer att ske på passet och en av dem tittar sig lite oroligt omkring.-Är det en manlig fotograf? undrar hon [. . .]

Anna Blomkvist, platschef på Kistalokalen, har varit den drivande personen i tjejträningsfrågan. En uppgift som har inneburit mycket diskussion inom föreningen. -Vissa tycker att islam är en kvinnofientlig religion och att F&S stödjer de värderingarna om vi har ett tjejpass, säger hon. Men för Anna handlar det om att erbjuda träning för alla, även kvinnor som inte kan jympa tillsammans med män. Hon kontaktade jämställdhetsombudsmannen för att fråga om det var okej att avsätta ett pass för kvinnor.

-Eftersom F&S Stockholm har så många som 550 pass i veckan, var det inga som helst problem. Det finns nämligen något som kallas positiv särbehandling, en sak som man gör för ett bättre syfte, säger Anna Blomkvist. Nästa stora utmaning blir att ta tag i önskemålen om ytterligare ett tjejpass i veckan."

Friskispressen

- - -
Fick reda på det här via bloggen "Vit, medelålders man", som håller koll på multikulti, omvänd rasism och omvänd sexism:

"I så många år har det gått åt rätt håll, dvs. vi har minskat könsdiskriminering och könssegregering och nu verkar det gå åt helt fel håll igen. Jag är medveten om att om vi inte har könssegregering i samhället så kommer vissa att känna sig ovana och obekväma med det, men då får dom väl vara det då. Vad skulle till exempel hända om jag började kräva att jag ville ha muslimfria eller judefria tider i träningslokalen? Självklart skulle jag hänvisa till att om dom inte stängs ute så stängs jag ute." Amen!

Läs även det här skrämmande inlägget på hans blogg om "Förortsriksdagen" i Göteborg, som Metro förklarat inte kommer att bli något "trist svennemöte".

"Det jag tänkte skriva om var egentligen att jag nyss såg en tjej, tror hon titulerades projektledare, från det här mötet på Rapport (SVT 18.00). Hon fick frågan om varför det var mest tjejer på mötet. Svaret blev ungefär så här: 'Vi tänker mycket på att vara genusmedvetna... alltså få en jämn könsfördelning... [hon tittar sig runtomkring]

Men jag har faktiskt inte tänkt på att tjejer är överrepresenterade. Men det är väl bara positivt, eller hur!?' (hon skiner som en sol i ansiktet).

Är inte det här märkligt? Dom ska vara 'genusmedvetna', och får det till att innebära jämn könsfördelning. (en patriarkal kärnfamilj med en dominant man och en lydande hustru är också i allra högsta grad genusmedveten och den är jämställd om man med jämställdhet menar lika många män (1) som kvinnor (1)) Ta sedan det här att dom säger sig vara uppmärksamma på könsfördelningen och tycker det är viktigt att den är jämn men dom har för det första inte tänkt på den förrän reportern frågar och när dom upptäcker att det är fler flickor så är det bara bra.

http://vitmedelaldersman.blogg.se/1210439703_helst_jmn_knsfrdelnin.html

Alltså två exempel på dubbelmoral rörande jämställdhet.

När det passar feminister att åberopa könsneutral behandling, som i fallet med topless i simhallar, då gör de det, men när det inte passar, så blir helt plötsligt
könsdiskriminering mot män och kvinnlig överrepresentation "jämställdhet".

http://barabrost.blogg.se/1196673866_debattartikel.html

Ett ex. till på dubbelmoralen i fråga om jämställdhet.

Jämt och ständigt klagas det på manlig porrsurfning, fast man kommit fram till att ca 30 procent av alla kvinnor porrsurfar.

När apoteken nu skall börja sälja dildos, som hjälpmedel för kvinnlig onani, och män frågar om man inte även skall sälja lösvaginor, svarar kvinnor att män ju har porren som sitt exklusiva revir. Logiskt sett borde apoteken i jämställdhetens namn börjar sälja porrfilmer, eftersom dessa är hjälpmedel vid manlig onani.

http://telerymd.org/~nord/var-ar-losfittorna-pa-apoteket/

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet.

Robsten sa...

-"Hon kontaktade jämställdhetsombudsmannen för att fråga om det var okej att avsätta ett pass för kvinnor."-

Fanns det någon chans, kanske en på biljonen, att hon skulle få ett "nej"? Snacka om retorisk fråga.

Berit sa...

Drivs Friskis och Svettis med skattemedel?

Anonym sa...

Friskis är en förening och drivs inte med skattemedel.

Snacka om att måla fan på väggen. Delaktighet i samhället är väl något bra? Jeans pubertala gnällande att han blir diskriminerad har ett löjets skimmer över sig.

Berit sa...

Att Friskis och Svettis är en förening är ju som "God dag, yxskaft"
Finns det någon idrottsförening i Sverige som inte står och faller med bidrag till verksamheten från skattemedlen??
Om man skiljer på kyrka och stat ska man inte ge speciella förmåner till religiösa avarter.
Då kan man också på tågen avsätta speciella säten för muslimer, judar, svarta.....eller förbjuda män på tågen under viss tid på dagen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.