12 maj 2008

Geert Wilders vs. Le PenAmerikanen Lawrence Austers blogg ”View from the Right”, beskriven som milt vit nationalistisk, tar kraftfullt avstånd från Le Pen på grund av dennes bagatelliserande attityd till hotet från iranska kärnvapen.

Detta med anledning av att Geert Wilders också gör det i en intervju i Brussels Journal.

http://www.amnation.com/vfr/archives/010570.html

http://www.brusselsjournal.com/node/3244

Uppenbarligen fruktar Auster att Iran skulle hota Europa om man fick kärnvapen och att Le Pen därmed diskvalificerat sig som ledare för europeiska nationalister. Med tanke på vårt behov av att inte acceptera speciella rättigheter för muslimer och stoppa den muslimska invandringen, så skulle ett kärnvapenutrustat Iran kunna utgöra ett hot.

Å andra sidan: Israel har tvåhundra kärnvapen-stridsspetsar. Frankrike har kärnvapen. Men om de iranska ledarna är ett slags hard core-version av självmordsbombare? I så fall funkar inte den gamla beprövade terrorbalansen, eller hur?

Så vad skall man tycka om Le Pen, Wilders och Auster?

Jag uppskattar Auster mycket, men han stödde Irakinvasionen, så han är inte ofelbar i mina ögon. Att han gjorde det betyder förstås inte att han skulle ha fel om det iranska hotet.

Samtidigt är jag rädd för att även detta hot skall vara ett icke-hot. Något som neokonservativa överdriver för att motivera ett anfall på Iran. Att Iran skulle bli ett nytt Irak.

http://www.antiwar.com/justin/?articleid=912

http://news.haaretz.co.il/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=153419

P.S. Får inte kontakt med Brussels Journal för tillfället, så jag vet inte anledningen till att Wilders tar avstånd från Le Pen, om det har med Iran eller andra saker att göra. Men han gör det i alla fall, som framgår att Austers citat.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.