14 maj 2008

I en kris måste vi klara oss själva


Sverige håller på att avskaffa sitt militära försvar, förmodligen för att spara pengar eftersom invandringen kostar extremt mycket. Det är naturligtvis hemskt att vi inte kan försvara oss mot ryssarna, om de till exempel skulle få för sig att ockupera Gotland under förevändning av att deras gasledning genom Östersjön är hotad av terrorister. De kunde åberopa att de måste gå in och försvara ön eftersom Sverige inte har någon militär där.

Men det finns fler skäl till att vi bör behålla vårt försvar:

"Problemet är att försvaret tydligen inte kan se vilken typ av krig vi kommer att ha i en inte alltför avlägsen framtid. Nämligen asymmetriska väpnade upplopp, eventuellt militärt, med stöd av vissa muslimska nationer. Försvaret skulle göra klokt i att skicka en delegation på resa till Israel, och kanske till och med till kristna områden i Libanon. Här utkämpas krig som liknar vad vi håller på att få i Europa. Till exempel: hur kan vi stoppa uniformslösa soldater i tättbefolkade områden i Malmö, som vill skicka raketer mot Köpenhamn? Försvarsmaktens huvuduppgift skall vara att förbereda sig för detta slags krig."
Værn hvad der er vort - det handler om vilje, kommentar 27

Det kanske verkar långsökt att jämföra den lågintensiva intifada som pågår i svenska och danska förorter med inbördeskriget i Libanon, men inte om man tittar på vad som pågår i Paris och andra ställen i Västeuropa. I Frankrike är polisen maktlös, och försvaret kan man inte sätta in därför att 20 procent av officerarna är muslimer.

Väpnade upplopp som stöds av muslimska nationer? I Tyskland bor närmare 10 miljoner turkar och Turkiets premiärminister Erdogan lägger sig ständigt i inrikespolitiken, bland annat med maningar om att
assimilering är en förbrytelse.

I Mellanöstern verkar ett storkrig obönhörligt närma sig på grund av Irans stöd till Hizbollah och Hamas och andra islamistiska rörelser. I en sådan situation skulle inte
Europas 55 miljoner muslimer sitta med armarna i kors och titta på.

Skotten i Ådalen 1931, där fem personer sköts ihjäl av militär, har satt sina spår i den allmänna opinionen. Kanske dags att tänka om? Det är en annan tid nu.


7 Kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara hålla med. Det är märkligt att de inte tänker framåt det minsta.

Skriv på protestlistan på www.nuardetvaranog.se

Anonym sa...

"""Frankrike är polisen maktlös, och försvaret kan man inte sätta in därför att 20 procent av officerarna är muslimer."""

- Jag ifrågasätter inte dina uppgifter, men är det något som har rapporterats om tidigare, eller dina egna slutsatser?

Mvh,
Christian

Knute sa...

Enligt en artikel i Brussels Journal 2006 var antalet muslimer i den franska armén 15 procent. Uppgiften om 20 procent officerare har jag läst någonstans, återkommer när jag hittat den.

"It is said that one of the reasons why the French authorities did not employ the army during the November 2005 riots, despite calls to do so, was because 15% of the French armed forces are made up of Muslims."

http://www.brusselsjournal.com/node/1045
My Title

"Kan det vara så att nedrustningen av det svenska försvaret hänger samman med den stora och växande andelen muslimer i befolkningen? Varken socialdemokratin eller Alliansregeringen skulle inför väljarna kunna motivera att djupt troende muslimer INTE får lov att göra militärtjänst av hänsyn till den internationella säkerheten. Det förklarar både det faktum att somliga som verkligen vill inte får göra lumpen medan andra fortfarande straffas för värnpliktsvägran - och att nedrustningen fortsätter år efter år, trots att det säkerhetspolitiska hotet från både Ryssland och internationell terrorism har vuxit markant under de senaste fem åren."

http://jesoderbaum.wordpress.com/2007/09/30/vill-sverige-inte-ge-muslimer-militarutbildning/

http://everykindapeople.blogspot.com/2007/10/svensk-naivitet-vs-utlndsk-realism.html

Jean Moulin sa...

Vore jag ung, skulle jag inte känna mig motiverad att göra värnplikt. För vad skulle jag slåss? Det mångkulturella projektet? Islamiseringen? Feminismen?

Men det är klart - en militär utbildning är ju alltid bra att ha.

Sedan det här fjanteriet att skicka stridande förband utomlands som något slags fredskår istället för att rusta upp vårt eget försvar.

Men som sagt - till vad skall vi ha ett försvar? Vad skall försvaras?

Kanske även invandringen borde belysas ur försvarsaspekt.

Den tjänar ju som en trojansk häst för terroristisk och annan kriminell infiltration. Ett klart säkerhetspolitiskt problem.

Anonym sa...

Vad är det som ska försvaras i sverige då?...familjen muhammeds bidrag?...dom kriminella mc-gängen?...värdetransportrånarna?...invandrarungarna som eldar upp skolor?...moskeerna?...ska vi förvara världens högsta skattetryck kanske?...eller alla våltäktsmän?...ska vi försvara den hycklande,lögnaktiga svenska median?...jag försvarar inte ett skit,vem fan vill stå och försvara svenska politikers "sverige" som det ser ut idag...

Fatta känslan av att ha försvarat sitt land för att se det bli precis likandant igen....snacka om att bli rövknullad...men svensken är ju van vid att bli det utan motstånd så...

enda gången jag skulle försvara sverige är i ett inbördeskrig mot muslimerna,den som förlorar lämnar landet....då strider jag till döden,men aldrig annars.

Anonym sa...

Norrland: Det var väldigt intelligent skrivet. Eller inte. Om du nu inte kan se något som är värt att försvara i Sverige så kan du lika gärna flytta till en kåkstad i sydamerika. Det är väl ungefär lika.

Anonym sa...

> Anonym maj 15, 2008

Det du kläckte ur dig, var det så mycket intelligentare?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.