25 maj 2008

Italien, Oskarshamn, bensinskatt, etc

Det händer så mycket nu på det politiska planet att jag inte hinner skriva om allt själv. (Texten nedan hoprafsad i största hast i morgonrock under kaffesörplande.)

Tag bara Olle Svennings ledare i AB. Romerna är förtryckta i Italien, enligt honom. Läs hur han hånar italienska myndigheters omsorg om djur som kan fara illa i romska läger.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ollesvenning/article2539173.ab

Men han glömmer hur överrepresenterade i brottsstatistiken romerna är och att de invandrat från Rumänien sedan EU öppnade sina gränser.

Han "glömmer" t ex det brutala paraplymordet på italienskan Vanessa Russo utfört av två romska kvinnor förra året.

AB skrev om mordet och att mördaren var en "rumänsk medborgare".
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article428535.ab

Jag och min fru blev själva trakasserade av en grupp romer när vi var i Rom. Gänget bestod av minderåriga barn och en vuxen kvinna med ett "sovande" (drogat?) spädbarn i famnen. Hon gick framför oss och sträckte ut sin lediga arm medan barnen gick bakom mig och försökte undersöka min ryggsäck. Var spädbarnet ens hennes?

Det satt vuxna med sina "sovande" hundar på trottoarerna över allt. Nu har till och med fenomenet kommit till Sverige tack vare våra öppna gränser.

Såg en skäggig man med en söt Foxterrier sitta utanför Gallerian och tigga. Var hunden stulen ute i Europa?

Sedan har vi den bristande säkerhetskontrollen i Oskarshamn. Dvs. hur en kroat med långt brottsregister kunde tillåtas arbeta där.

http://www.barometern.se/nyheter/oskarshamn/sabotagemisstankt-med-manga-brott-bakom-sig(655584).gm

Men framför allt har vi det helt sanslösa ljugandet om att båda misstänkta var "etniska svenskar" enligt SVT:s reporter, som sedan förklarade att han medvetet ljög för att meddela mellan raderna att det inte rörde sig om arabiska terrorister. Hur ofta ljuger journalister på det sättet?

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1152702

Sedan Tobias Billströms erkännande om att man propagerar för arbetskraftsinvandring av ideologiska skäl och inte samhällsekonomiska.

De är inte kloka!

Den här regeringen har t ex inte hittills haft stake nog att möta det skenande bensinpriset med sänkt bensinskatt. Nej, Kd har väl t o m föreslagit 25 kr litern av miljöskäl?

Trots att partiet gick till val på att sänka bensinskatten. Nu vet vi vad ett vallöfte är värt!!!

http://www.bensinskatteuppror.se/?cat=3

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=721080

http://www.fastbikes.se/index.php?option=com_content&task=view&id=347&Itemid=33


Tack Falkblick, I mitt Sverige, Robsten med flera för indirekt hjälp att skriva texten ovan! Bloggar behövs som komplement till massmedierna, oavsett vad Jan Guillou tycker.

P.S. Redigerat den ursprungliga texten ovan eftersom den på grund av den fart med vilken den skrevs och publicerades innehöll allehanda oklarheter, vilket den kanske fortfarande gör, varför ytterligare redigering kan bli aktuell.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

För det första så står det ingenting, om att någon av dessa två kvinnor var romer!!! Det står att dom VAR ifrån Rom!!! Stor skillnad!!! Sedan så är det så att människor som inte får någon chans i livet, faktiskt inte har något annat val än att möjligtvis bli kriminell, bara för att överleva. Ingen som vill anställa dom ( pga det finns fler som tänker som du), gör att det inte finns pengar till bostad, mat, läkare etc. Människor som blir misstrodda och behandlade på ett sådant sätt, börjar till slut att bete sig på ett visst sätt. Fattar inte du det!!? Vilken djävla skola har du gått i? Fan vad jag blir trött på sådana djävla idioter som som tror att dom är så djävla duktiga. Du ser högt utbildad ut, när man läser alla fina svenska ord som du har lärt dig, men du har ingen som helst en aning om hur livet egentligen fungerar!!
Ta reda på vad romer är för något istället för att sitta där och döma. Romer är ett folk som faktiskt inte har ett eget land, men som faktiskt har rätt att få bo och leva på denna jord, som vilken annan människa som helst!!

Jean Moulin sa...

Svar 1)

"'Rasistbok', 'billig populism' och 'hets mot folkgrupp'. Så lyder några av DN:s omdömen om Karl-Olov Arnstbergs nya bok.
Karl-Olov Arnstberg gör i sin bok Svenskar och zigenare (Carlssons förlag) en grundlig genomgång av svenska myndigheters agerande gentemot romer från 1940-talet och fram till i dag. Boken skildrar ingående de olika faserna i 'zigenarpolitiken' och beskriver med ett antal fall situationen för romerna i dag. Men det är inte främst en bok om romerna och deras bekymmer, utan om svenskarnas bekymmer med romerna. Häri ligger det kontroversiella med boken och det som orsakat våldsamma utfall mot Arnstberg i den debatt som följde på publiceringen i höstas.
Karl-Olov Arnstberg är professor i etnologi. På begäran av Stockholms socialförvaltning startade han för ett par år sedan en utvärdering av socialvårdens 'zigenarprojekt' i Rinkeby. Resultatet redovisas i boken tillsammans med en analys av de senaste 40 årens socialpolitik. Boken ingår som kurslitteratur på Linköpings universitet. [. . . ]

Romerna skapar en motkultur mot den svenska, mot gajés (svenskarna), för att absolut inte integreras och därmed förlora sin identitet. Det får till följd att romersamhället egentligen inte accepterar att dess medlemmar går i gajés skolor och inlemmas i arbetslivet. Den som gör det riskerar att stötas ut ur den romerska gemenskapen. Det är helt acceptabelt att ta bidrag för en viss tids utbildning, stöd för anställning under viss tid osv men bara som ett sätt att försörja sig.
Arnstberg underbygger sin tes med många fallbeskrivningar och använder sig av Inga Gustafssons forskning där begreppet 'gränsbevarande mekanismer' är centralt. Romernas övergripande mål är ej att bli svenskar utan att upprätthålla sin särpräglade kultur och kunna fostra sina barn i den."

Folket i Bild

Jean Moulin sa...

Svar 2)

"Igår greps kvinnorna, som är rumänska medborgare, i närheten av staden Macerata i östra Italien medan de stod och läste om sig själva i en tidningsaffär."

Så du har fel om att det står att de är från Rom. Bara för att man bor i Rom är man inte från Rom.
Sedan kan vi ju fundera på om det bara är ogrundad illvilja som fått ett mordiskt hat att flamma upp bland italienare mot speciellt romer från Rumänien.
Beträffande fördomar. Romers uttryck för främlingar, "gadjé", är det ett uttryck för positiva eller negativa attityder för icke-romer?
Daily Mail
Daily Mail

Jag har läst Karl-Olov Arnstbergs "Svenskarna och zigenarna". Det gör mig förstås inte till expert, men jag är ingen anhängare av livsstilar hos vissa folkgrupper, som bidrar till att deras barn hamnar utanför samhället.
Eller förnekar du att romska barn hålls hemma från skolor i större utsträckning än andra barn? Förnekar du att arbetslösheten hos romer är högre än hos de flesta andra folkgrupper i vårt land?

Man kan inte bara skylla på majoritetssamhället och hävda att det alltid är dess fel om en etnisk minoritet får dåligt anseende.

Problemet med mångkulturalismen är att den ger grönt ljus för bevarandet av omoderna kulturer, som dömer dess utövare till utanförskap.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.