27 maj 2008

Julie Burchills invandringskritik


Jag har alltid misstänkt att Linda Skugge försökt vara Sveriges svar på Julie Burchill.

Den senare är - förutom tidningskrönikör och författare av böcker (läst hennes "Ambition") - en skrikig, supig, överviktig, moraliserande, bisexuell, dålig mamma, vars offentliga gräl med Toby Young (vars bok "How to lose friends and alienate people" jag också läst) och Camille Paglia blivit smått legendariska. Disclaimer: jag påstår inte att Skugge är supig eller bisexuell. Eller överviktig!

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/features/modern-review.shtml
(video-klipp)

The Battle of The Bitches

Burchill skrev en bra krönika i The Times 2005 med rubriken:
"Rasist? Nej, bara emot slavarbete." (Sug på den Billström!)

"Jag tycker det är lustigt att jag kallas rasist varje gång jag uttrycker känslor som skiljer sig från en hallick eller kapitalistisk lakej."

För visst är det billig arbetskraft och förakt för den egna arbetarklassen som driver de borgerliga invandringsentusiasterna.

Burchill tar även sikte på fnoskiga vänstertöntar som förre borgmästaren i London, Ken Livingston a.k.a. "Red Ken", som, enligt Burchill, blinkade med ögon som en liten skolflicka när han fick träffa en galen mullah.

Hon skriver också att en stor minoritet muslimska invandrare borde visa uppskattning för de lika rättigheter som de förmodligen flyttat till England för att komma i åtnjutande av istället för att försöka inskränka, kastrera och fördärva "våra friheter".

Hon berättar om Nissar Hussain i Bradford vars hustru och fem barn lever under ett skräckvälde. Nej, de förföljs inte av vita skinnskallar, utan av muslimska ligistgäng, för att de konverterat från islam till kristendomen.

"Mr Hussain säger: 'Det är som att leva i en islamsk stat. Vi är kristna som lever i England, ett kristet land, [vi] lever i ett klimat av fruktan för dessa muslimer. Kan ni tro det?' Sorgligt, surrealistiskt, ja. En polisman skall ha sagt åt honom att 'sluta vara en korsfarare och flytta'. Kan vi föreställa oss att en muslim skulle få höra samma sak?"

Läs resten här!

Hoppas inte Linda Skugge uttalar sig mot invandringen. Det skulle skada invandringskritiken mer än något annat.

http://www.julieburchill.org.uk/

http://owen24.wordpress.com/2008/05/13/the-strange-world-of-julie-burchill/

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.