10 maj 2008

Konservativa är lyckligast


I den amerikanska "Declaration of Independence" lovas vi "liv, frihet och strävandet efter lycka"

En undersökning gjord av
Pew Research har kommit fram till att människor med en konservativ inställning till livet är lyckligare än de som kallar sig liberala.

I enkelhetens namn är definitionen av Konservativ en person som vill ha litet statligt inflytande och mycket individuell frihet och personligt ansvar för beslut och konsekvenser.
En Demokrat vill ha ett omfattande statligt inflytande där regeringen ta ansvar för och reglerar ekonomin för landet och enskilda individer.
De kallas också för Liberaler på den här sidan av pölen.

Konservativa är lyckligare därför att det statistiskt är troligare att de är gifta, att de går till kyrkan och att de har en positiv framtidstro.
Den största anledningen till att Konservativa är lyckligare är emellertid att de rationaliserar sociala och ekonomiska olikheter.

Oavsett civilstånd, inkomst eller om de är kyrkobesökare visar det sig att Konservativa är mer nöjda med livet än Demokrater.

För att rättfärdiga ekonomiska olikheter måste man tro att vi når framgång och att folk förbättrar sin status genom sina meriter. Kort sett, hårt arbete och gott uppförande.
Då ser vi livet som fullständigt rättvist och berättigat.

Om din övertygelse inte ser det berättigat att statusskillnader ska existera blir man frustrerad och nedslagen.

"Undersökningen antyder att olikheter har en större psykologisk effekt på liberaler än konservativa därför att liberaler saknar förmågan till ideologisk rationalisering, vilket kunde hjälpa dem att se olikheter i ett positivt eller åtminstone neutralt sken."
Konservativa ser livet i Amerika fyllt med möjligheter. Liberaler ser sig själva som offer för orättvisor och olyckliga omständigheter och det gör ingen lycklig.
De betraktar sig som förtryckta och anser att kollektiva aktioner är bästa lösningen.
Om man förväntar sig att Staten ska lösa ens problem, skapa möjligheter, ta hand om ens familj kommer man att förbli olycklig.

Observera att Declaration of Independence säger "pursuit of happiness", strävandet efter lycka, men inte att det är Statens uppgift att göra oss lyckliga.

mera här

1 Kommentarer:

Knute sa...

Danmark har återigen blivit utnämnt till världens lyckligaste land, denna gång från World Values Survey.

Lyckoforskarna har kommit fram till att frihet ger lycka.

DR (Danmarks radio och TV) reagerar med en ryggmärgsreflex och påstår att det är den sociala jämlikheten som gör danskarna så lyckliga. Vilket får Punditokraterne att reagera:

"For pudsigt nok er det den personlige frihed, og ikke den lille misundelse over dem, der er rigere, der giver en mening og tilfredshed med livet."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.