23 maj 2008

LeMay, UFO:n, med mera


Curtis LeMay (1906-1990) var av - vad Tom Wolfe skulle kalla - "det rätta virket".
Hans liv var av det stoff av vilka legender vävs.

I "The Fog of War" berättar USA:s försvarminister under Kennedy och Johnson, Robert McNamara, om denne gigantiske stridspitt.

McNamara ord för ord

I Europa hade de allierade besvär med bombningarna av Nazityskland. 20 procent av planen utförde inte sina tänkta uppdrag utan avbröt innan man nådde bombmålet.

Orsaken var att personalen visste att många av dem skulle stryka med.
Curtis satte sig då själv i ett bombplan och flög före de andra samt hotade de som inte hängde på med arkebusering. Ett slags luftens general Patton.

Det ledde till betydligt större träffsäkerhet i fråga om de allierade bombningarna.

Tillsammans med McNamara i Australien ledde han bombräder mot Japan som kostade hundratusentals civila livet. Orsak: man visste att de japanska städerna var av trä och papp, och att lite brandbombning skulle ödelägga dem.

Enligt McNamara sade LeMay att han och McNamara skulle ställas inför rätta för krigsförbrytelser om de förlorade kriget.

LeMays moral sade honom dock att han hade rätt att bryta mot krigets lagar, om han med det kunde förkorta kriget med en enda dag!

Under Kubakrisen (som ni kan se av "13 dar" med Kevin Costner) krockade LeMay med Kennedy om strategin. Världen har aldrig varit närmare kärnvapenförintelse, men den alltid cigarrökande generalen gläfste indignerat om behovet av att bomba Kuba.
Och när ryssarna drog sig tillbaka sade han att man egentligen hade förlorat.


Liksom sin vän Barry Goldwater var han en ikon hos det republikanska partiets högerflygel och medlemmar ur den försökte få honom att kandidera till senaten för Kalifornien mot en moderat republikan. LeMay avböjde.

1968 stödde han ursprungligen Richard Nixon, det årets republikanske presidentkandidat, men när han fattade misstankar om att denne ämnade förhandla bort USA:s nukleära övertag mot paritet med Sovjets kapacitet, så bytte han till Alabama-guvernören George Wallace, som kandiderade för The American Independent Party och förespråkade ett starkt försvar. LeMay blev Wallaces vice-presidentkandidat. (Även John Wayne stödde Wallace och skickade en check med orden "Sock it to ‘em, George"!)

LeMay hade under sin tid i försvaret verkat för ett slut för rasdiskrimineringen där, och upprördes när han beskylldes för att dela Wallace segrationistiska åsikter.

Barry Goldwater, som var hobbypilot (och även pilot i Indokina under andra världskriget) och UFO-troende (liksom Jimmy Carter), frågade upprepade gånger LeMay om han kunde få access till "The Green Room" vid Wright-Patterson Air Force Base, som bland väljare i Goldwaters valkrets i Arizona misstänktes innehålla UFO-bevis.

Goldwater berättar i en intervju för The New Yorker 1998 om LeMays våldsamma reaktion:

"Heliga helvete, inte bara kan du inte gå in där utan du kan aldrig mer fråga mig om det!"

I en intervju med Larry King 1988, sade Goldwater att han trodde på utomjordingar som hade mer utvecklade mentala egenskaper än människor, och att regeringen bedrev forskning om saken, men att den var så hemlig att vi antagligen aldrig skulle få veta något.

Den 7 november 2006 iakttogs ett UFO svävande ovanför Chicago O'Hare Airport mitt på ljusa dan av ett flertal personer. UFO:et fotograferades och filmades.

http://www.chicagotribune.com/classified/automotive/columnists/chi-0701010141jan01,0,5874175.column

Se länk nedan:

http://www.alienvideo.net/0702/chicago-ohare-airport-ufo.php

Märkligt att det blivit så tyst Chicago-UFO:et. Mörkläggning?

P.S. Kanske man skulle kunna kalla rymdresor för intergalaktisk migration?

2 Kommentarer:

Anonym sa...

http://www.disclosureproject.org/

Kolla länken och om ni tar er tid att nosa lite i detta ämne så kommer den idoge snart att se nästan identiska likheter mellan t ex systemkritiska bloggar om vår invandringspolitik, media och de sju dvärgarna.

http://www.youtube.com/watch?v=FqMvIBVDiDs
Här är del 1 av 12 i ett radioprogram som handlar om energi, UFO och mörkläggning.
För er som fortfarande är skeptiska - kolla upp en kille vid namna Nick Pope.
Före detta toppman inom 'British Ministry of Defence', som nu när Storbrittanien släppt mängder av hemligt matrial sagt upp sig och livnär sig på att föreläsa om "fenomenen" och väst-världens regeringars 'tystnad'.
Tänk om vi hade sådana 'whistle-blowers' inom polis, migrationsverk, utrikesdepartiment(handel med mellanöstern-immigration av muslimer).

Jean Moulin sa...

Tack för din respons. Skall göra att du uppmanar till.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.