18 maj 2008

Miljöpartiet EUs röst i Sverige

Det svenska miljöpartiet "de gröna" har i alla år ägnat sig åt röstfiske genom att låtsas vara emot EU. Nu när det bränner till och Sverige genom Lissabonfördraget riskerar att upphöra vara en suverän stat, då byter de gröna skojarna fot.

Det kan vara farligt för karriären att utmana makten. Lissabon-fördraget ska drivas igenom, ingen tvekan om att det är uppgjort spel.

Sydsvenskan om miljöpartiets "språkrör" Peter Eriksson:

"När Eriksson i Ekots intervju skulle förklara varför han svängt i EU-frågan var han mer än lovligt snurrig. För att respektera utslaget i folkomröstningen, sade han. Men den hölls ju 1994 – vilken reaktionstid ... För att klimatfrågan är så akut, sade Eriksson. Men den har väl varit akut för miljöpartiet i åratal ... ”I dagsläget” är det ingen fördel för Sverige att gå ur, menade han. Men ett EU-medlemskap är knappast en fråga om dagsform ..."
Det är klart att miljöpartiet gillar EU. Global uppvärmningshysteri och multikultur (= mer islam) står ju högt på dagordningen hos båda.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

För att klara av klimatkrisen (som faktiskt existerar, om den nu inte gör det kan vi lägga ner hela naturvetenskapen, för allt kanske fejk...) är EU viktigt. Sverige kan inte klara av krisen själv. Det kanske är helt meningslöst av mig att skriva detta för du verkar inte tro att växthuseffekten är en kris.Jag trodde allvarligt att det var en myt att det fanns folk som fortfarande trodde detta. Har inte till och med Bush erkänt att det är en kris?

Anonym sa...

Nej, men Gordon Browns offensiv tror jag gör gott = objektivt ger frukt. Man får igång projekt etc. Inte en krona till något annat - som man säger. Tex prästjävlar - inkompetens och idioti (jfr ge till det som bär mest frukt).
90-talets invandring= fick in kriminella invandrare (serbien tex). Vansinnigt. Godhetsanda tex fritidspedagoger förevisade "det är så här det är" (och då kanske 100 mdr åt helvete på en 50-års sikt). Pengar som kunde förvaltats och gott till den underbara svenska nationen.
S, kd framförallt (även borgare i öv förstås) = skuld för generationer.
Jag tror på en återremitteringslag (som våra politiker måste instifta för att få sverige på fötter).
Det blir värre.

Det är bättre sv tänker på sig själv. Utveckla våra resurser istället.
EU= Lissabonförslaget går ju inte å skriva under (ulvar i fårakläder= lika stort inkompetens- och regelmaskineri= det kommer och bär inte frukt och den blir inte valid och reabelt bra). Jfr historien med så tungrodda system och maskineri.
Inte ett avtal i juridisk mening (motsägelselagen= går emot principer och är inte logiskt i en domstolsprocess).

Knute sa...

Lisa, EU är viktigt för miljön eftersom luftföroreningar inte bryr sig om nationsgränser. Tyvärr nöjer sig inte EU med detta utan går formligen amok i sitt uppfinnande av skatter och miljöavgifter vars effekter på klimatet är nära nog lika med noll.

Berit sa...

Vad exakt är det som krisar, Lisa?

Anonym sa...

När jag säger att klimatet krisar så tror jag faktiskt att du förstår vad jag menar. Men du verkar inte tro på vad de ordentliga forskarna säger så jag pallar inte att ta denna disskusionen med dig. Om inte forskarna övertygar dig så kommer nog inte jag lyckas bättre. Vilket jag tycker är mycket beklagligt. Mina framtida barn ska växa upp på vår jord och jag hoppas att den går att leva på då.

Knute sa...

Det finns ingen samstämmighet bland forskarna. Många anser att det är helt naturliga klimatvariationer.

Anonym sa...

1000-3 är rätt så samstämmigt. Det är bara muppar som egentligen är ekonomer som hävdar motsatsen.

Knute sa...

Nu har forskarna kommit fram till att det ska bli kallare på norra halvklotet de närmaste tio åren. Den globala uppvärmningen ska liksom ta en liten paus. Fast det blir varmare blir det kallare, typ.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.