11 maj 2008

Min dotter förtjänade att dö....

.....eftersom hon blev förälskad.

"Om jag hade vetat hur hon skulle bli, hade det varit bättre om jag dödat henne när hon föddes."

En sjuttonårig flicka Rand Abdel-Qader mördas av sin far och hennes två bröder hjälper till samtidigt som deras mor försöker stoppa dem.
Kroppen slängs sedan i en grav utan andra ceremonier än att flickans farbror spottade i graven.

Rand dödades därför att hon var intresserad av en amerikansk, kristen soldat som hon träffat under hjälparbet i Basra, södra Irak.

Hennes pappa, som är stolt över att ha räddat familjens heder, släpptes av polisen efter två timmars förhör.
Han säger att polisen gratulerade honom därför att de också är män med heder.

"Döden var det minsta hon förtjänade. Jag ångrar det inte. Jag har stöd av alla mina vänner som också är fäder. Vad Rand gjorde är oacceptabelt för alla muslimer som hedrar religionen."

Det finns naturligtvis de som ändå tjurskalligt hävdar att detta bara är en kulturell praxis och att det inte har någonting att göra med Islam.
Så varifrån fick pappan sin idé?

Från
Dhimmi Watch.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Klankulturen härskar i främre orienten oavsett religion. Araber, kurder, syrianer är präglade av klankultur.
Zigenarnas kultur är en klankultur som de givetvis tillägnade sig på sin vandring från Indien till Europa när de passerade mellanöstern. Sicilien har ju också fått en släng av klankultur när de occuperades av araber vilket ju har fått sitt uttryck i maffian och t.ex. "Skilsmässa på italienska" som var en berömd film på sextiotalet.
Hederskultur/Klankultur kommer nog inte från Islam. Det är nog tvärtom så att Islam fått dessa värderingar från området och kulturen där Islam skapades. Det verkar ju som att alla folk i mellanöstern/främre orienten har denna klan/hederskultur oavsett religion.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.