21 maj 2008

Mångfaldsplan leder till språkförbistring

Från I mitt Sverige:

"MALMÖ: Ett av SEB-bankens kontor i Malmö har fått motta ett stort antal klagomål ifrån kunder sedan man anställt invandrare som inte lärt sig behärska det svenska språket, rapporterar Sveriges Radio.

Kunderna klagar över att de anställda varken kan göra sig själva förstådda, eller själva förstå vad kunderna säger
."

Min kommentar:

Företagssverige är tvingat att upprätta mångfaldsplaner.

Det går inte att stå emot. Alla företag har DO:s ögon på sig.

"Diskriminerade" uppmuntras att anmäla.

Inom företagen finns förnumstiga små "anti-rasister", som upprepar slagord som "mångfald istället för enfald" och som antagligen får hyfsat betalt för det.

De injagar skräck hos sina arbetskamrater och chefer. Ungefär som de som pekade ut "häxor" förr. (Se citatet längst ned om "rädsla att göra fel".)

Som en följd av detta anställer SE-banken invandrare som talar en så dålig svenska, att kunderna inte förstår vad de säger.

Än allvarligare är förstås att jag vid kontakt med vårdcentralen fick prata med en kvinnlig doktor som jag inte förstod vad hon sade, förrän hon upprepat det flera gånger.

Sådant drabbar inte Mona Sahlin, Filippa Rheinfeldt, Göran Persson, Maud Olofsson, Alf Svensson och alla andra invandringsentusiaster.

Egentligen borde vi få en politikansvarslag à la den avskaffade lagen om tjänstemannaansvar, som tvingade de som tvingar på andra sin "mångfald" att själva leva i mångetniska områden.

Janne Josefsson frågade Göran Persson en gång om han kunde tänka sig bo i Rosengård, och Persson svarade att det kunde han.

Sådana hycklare är de skattefinansierade "antirasister" som vill tvinga på vanliga svenskar sin mångkulturella vision.

- - -

"Det första steget är att inte diskriminera. Drivkrafterna är externa och individen identifieras med den grupp han eller hon tillhör och blir inte sedd som individ. Det betyder att arbetsgivaren följer rådande diskrimineringslagstiftning och försöker vara rättvis genom att inte diskriminera kvinnor, invandrare, handikappade o s v. I detta skede styr rädslan för att göra fel mer än möjligheterna till ny kompetens.[. . .]

Det tredje och slutliga steget handlar om att hantera mångfald. Det är vad man på engelska kallar managing diversity. Detta innebär att hela organisationen utvecklas mot ökad mångfaldsorientering och att varje medarbetares individuella mångfald blir en verklig tillgång."

http://www.mangfald.com

3 Kommentarer:

Knute sa...

"Holland afskaffer integrations-festival

Holland, Hague: Det skulle have været en festdag, markeret af optimisme for Hollands multikulturelle fremtid. Men istedet, hang der mørker skyer over dette års ‘inpiration for integration’-festival. Det er nemlig sidste gang det blev afholdt, og folkene bag trækker sig nu.

Tidligere organisatør af konferencen, Yesim Candan, kontaktede 50 firmaer for at få sponsorstøtte til integrations-festivallen, men fik 49 afslag. (Det er øjensynligt ikke en god forretning at brande sig med buzzwords som ‘integration’ og ‘multikultur’.) Candan udtaler: “Diversitet bringer forandring, og forandring er ikke altid rart…”

http://dampmaskinen.wordpress.com/2008/05/20/holland-afskaffer-integrations-festival/

http://www.radionetherlands.nl/currentaffairs/region/netherlands/080519-dutch-integration-prize

Anonym sa...

Detta handlar om SEB vid Triangeln i Malmö.

Kontorets chef, Pia Knöös bor inte precis i Rosengård utan i det lilla samhället Bara utanför Malmö. Där bor i stort sett Bara Svenskar och man pratar Bara Svenska där.

Anonym sa...

Klart att Pia Knööööööös bor i Bara, ett samhälle helt fritt från kulturberikning, hon är ju en ärkehycklare och får betalt för det. När Fru Knöös flyttar till Rosengård kommer vi att börja ta henne på allvar. Detta kommer högst troligen aldrig att ske.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.