02 maj 2008

När man skrapar på fernissan....

I en tidigare posting skrev jag om Obamas pastor och handledare Pastor Wright vars specialitet är svavelosande predikningar om att Gud förbannar Amerika och att den vite mannen skapat AIDS för att utrota negrer.

Obama försökte försvara sin pastor och samtidigt förneka vetskapen om Wrights inställning trots 20 års regelbundet kyrkodeltagande, allt i förhoppningen om att det skulle sopas under mattan och att hela den pinsamma situationen glömmas bort.

Pastor Wright uppmuntrades tydligen av detta och njöt av sina 15 minuters rampljus när han under förra helgen
intervjuades i TV samt höll tal och presskonferenser.

Denna gång förklarade Wright att svarta och vita tänker på olika sätt .
Svarta tänker med högra hjärnhalvan, vilken är mer kreativ, medan vita tänker med den vänstra, vilket är mer logiskt.
Och också att svarta har mer sinne för rytm!

Om någon vit man yttrat dessa stereotyper, speciellt att svarta inte är bra på att tänka logiskt skulle denne person omedelbart ha stötts ut ur samhället.
Wright fick däremot ett positivt mottagande av NAACP (National Association for the Advancement of Colored People ) vilket tydligt visar var den organisationen står.

Obamas tidigare ursäkt var ett försök att neutralisera Wright genom att vädja till den "vita skulden", att vita alltid är skyldiga till rasism tills annat kan bevisas.
Den "vita skulden" är anledning till att vi har "mångfaldsträning", kvoteringsprogram och raspreferenser samt att vi måste stå ut med oförskämdheter som dessa från Wright, för att visa att vi förstår svartas klagomål.

Detta är finalen på den så lovande Obama-kampanjen.

Mannen, som gick ut med bilden av att vara den som kunde höja sig över ras-politik, har hamnat i en situation där han legitimiserat en kristen motsvarighet till Louis Farrakhan och fört in honom i den politiska debatten. Att Obama nu i sjätte timmen vänder kappan och säger sig vara upprörd hjälper föga.

Många undrar om inte Pastor Wright får betalt av Clintons.


Ann Coulter har skrivit en recension av Obamas självbiografi "
Dreams From My Father" och liknar den vid Mein Kampf....
Boken är fylld av exempel på Obamas besatthet när det gäller ras, allt som människor omkring honom gör, tror han är styrt av vad vita tycker om svarta. Och allt han själv gör i sitt umgänge med vita färgas av denna attityd. Nästan varje sida är fylld av ilska över någon tillskriven rasistisk händelse. Samma ras-hets som Wright spyr ut varje söndag från Trinity United Church.

Bilden är från filmen The Jerk, med Steve Martin. "Mannen utan rytm", en av de roligaste filmer som gjorts.

7 Kommentarer:

Knute sa...

Det var ord och inga visor. I svenska medier slätar dom över vad pastor Wright egentligen säger.

Anonym sa...

Och där lyckades Ann Coulter straffa ut sig från vettig journalistik en gång för alla.

Berit sa...

och vad menar du med det, Anonym?

Anonym sa...

Hej!

Hittar inte någon kontaktinfo till er... Men kan ni inte länka till www.christianrock.net

Jag tror att folk i Sverige behöver få smak på hur kristendomen kan vara, dvs progressiv! Denna internetstationen är ingen galen preachingkanal utan en skön musikkanal med hur bra band som helst!

Tror att detta skulle kunna få fäste hos yngre svenskar och att de därmed blir mindre anti till kristendomen, och inser att det kanske finns något tilltalande!
Tack.

Anonym sa...

Tja, när man börjar jämföra saker med Mein kampf så har man skitit i det blå skåpet när det gäller journalistisk heder. Sen skriver hon det på jewish world review vilket gör allting ännu mer suspekt. Hon verkar vara rätt så dum i huvudet och sakna det där viktiga kritiska tänkandet.

Knute sa...

Skita i det blå skåpet, vad betyder det? Är det någon slags intern jargong bland kommunister, socialister och miljöpartister?

Goodwins lag gäller inte alltid, ibland är det befogat att jämföra med nazismen. Till exempel kunde Mein Kampf med all rätt kallas Mein Jihad, del 2.

Att kalla kritik av islam för rasism eller nazism är att förlora debatten. Islam är rasistisk eftersom icke-muslimer inte har samma värde.

Men för att återgå till ämnet, hur bär man sig åt för att inte se den uppenbara rasismen hos pastor Wright? Lider man av mental förstoppning av rädsla för att skita i det blå skåpet?

Knute sa...

"Mother: Navin, it's your birthday, and it's time you knew. You're not our natural-born child.

Navin R. Johnson: I'm not? You mean I'm gonna STAY this color?"

http://www.youtube.com/watch?v=cMJgC0ZidLg

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.