02 maj 2008

Nu börjar det bli roligt

Under de senaste tio åren har Al Gore med anhang talat om att slutet är nära, vi kommer att dö av värmeslag och översvämningar.

Domedagen borde faktiskt vara här snart.
Men hör och häpna, nu ska vi ta en paus från uppvärmningen.

Den Globala Uppvärmningen kommer att ta en paus på ca. 10 år på grund av "naturliga variationer". Men, var lugn, sedan börjar det igen.

Tänk, jag trodde att det var människan som kontrollerade klimatet.
"Naturliga variationer", vad är det för sorts trams?

Ändringar i havstemperaturen åstadkommer ett avbrott eftersom traditionella klimatcykler jämnar ut värmeeffekten av koldioxiden.

Ett Uppehåll!
Betyder det att Gore har ljugit för oss hela tiden?
Inte kan det väl vara så att naturen styr över människan? Kommer Gore att göra en ny variant av sin film utan styrofoam denna gång?
Ni vet väl att Gore
tog scener från filmen "The Day After Tomorrow" där man använde bitar av styrofoam för att illustrera is som bröts sönder och scannade in det i datorn för sin egen film.

Vetenskapsmännen säger att de modeller som användes för att förutspå kortsiktig uppvärmning var alldeles för klumpiga.
Är det samma vetenskapsmän som designade modellerna och som sa att debatten är över?

Temperaturen i norra Atlanten påverkas av en gigantiskt ström av varmt vatten söderifrån. Denna meridionala cirkulation försvagas och växer sig starkare igen vart åttionde år eller så. När cirkulationen är kraftigare blir det varmare. Under de närmaste tio åren kommer strömningarna att bli svagare och det blir därför svalare.

Det är vad vi vanligt folk kallar klimat.

5 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Mer här:
http://www.telegraph.co.uk/earth/main.jhtml?xml=/earth/2008/04/30/eaclimate130.xml

Och här:

http://www.theclimatescam.se/

Anonym sa...

Det finns inte ens så mycket olja för utsläppsscenarierna. Hela klimatdebatten kommer att ha blåst över om några år.

Anonym sa...

Daniel Eriksson? Du ogen? Har du kollat än vad som står i medierna om upptäckta oljetillgångar? Oil Peak verkar vara ett envist virus.

Anonym sa...

Intressant är att uppvärmningsfaser i dessa PDO inte räknas som en naturlig del av värmeperioder. Då är det ju bara CO2. När det blir kallare är det naturlig störning.

Sällan vill folk i AGW-lägret svara på vad som falsifierar AGW. Gavin Schmidt fick svarade dock på frågan vad som falsifierar CO2 som orsakande uppvärmning och svarade 10 år av minskad temperatur. Det har vi nog inom ett halvår.

Anonym sa...

I 70'erne, da den globale opvarmningsdebat startede, forlød det, at store dele af Holland ville stå under vand inden år 2000. I aviserne kunne man se landkort, der viste, hvor lidt af Holland, der ville være tilbage. I 70'erne var skovdøden også et hot emne: Det meste af Europas skovareal ville være forsvundet inden år 2000, som den gang var dommedagsåret. Ozonhullet voksede for hvert år. Hvad blev der af det?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.