19 maj 2008

Om ett borttaget inlägg

Igår skrev jag ett förhastat inlägg om en intressant tankegång: att kraven på speciella kvinnotider på Friskis & Svettis var en dold kampanj från islamister att flytta fram sina positioner. Det var inte min tanke, men en god väns som jag tyckte framförde den på ett övertygande sätt. Kvinnorna kom direkt från gatan i sina gångkläder för att gympa utan slöja, enligt texten i Friskispressen. Min vän menade att detta visade ett annat uppsåt än att svettas i ett gympapass. Och det är ett tänkvärt påpekande.

Raljant frågade han vad nästa steg skulle bli: speciella kvinnotider på biblioteken? Man skall aldrig säga aldrig, men just det exemplet föreföll mig efter ett tag lite extremt, men inte just när jag kom innanför dörren och var fast besluten att hastigt och lustigt skriva om det.

Mitt inlägg är nu borttaget av mig för jag blev för upprörd och illustrerade det med foton som visade den yttersta konsekvensen av sharia i vissa muslimska länder, nämligen stenandet till döds av kvinnor. Den kopplingen till texten kanske var för långsökt och jag tog därför bort den. Fast jag är lite ambivalent nu till att jag gjorde det.

Min vän gjorde även påpekandet att de flesta muslimska kvinnor som ville simma i kläder, eller vars män ville att de gjorde det, sällan var simkunniga och fann även i detta en indikation på att kraven på speciella simtider inte var allvarligt menade ur simkunnighetssynpunkt utan även det ett sätt att breda ut muslimsk könsåtskillnad genom krav på "positiv särbehandling".

Framför mig ser jag ett samhälle som påminner om det sydafrikanska under apartheid. Olika grupper lever var för sig och enligt olika regler.

Jag tycker vi bör vara vaksamma på krav om könsåtskillnad. Det är visserligen eldfängt att vara det, när processen redan gått så här långt, men det kanske är bättre att sätta ned foten nu än senare, då det inte skulle ha någon effekt.

Så hur planerar vi och agerar inför framtiden? Jag är milt sagt skeptisk till Sd, fast jag röstade på det i senaste valet, men vad är alternativet? Att bilda ytterligare ett parti som man skulle kunna förhålla sig mindre skeptisk till? Är inte det lite sent påtänkt med tanke på att det åter är val 2010?

En sak är dock säker: inget av riksdagspartierna är tänkbara som verktyg mot denna utveckling. Man skall aldrig säga aldrig, lappkast och kovändningar har förekommit, men hur sannolikt är det att något riksdagsparti i ett nationellt självförsvarshänseende skulle kräva ett tillfälligt invandringsstopp, vilket är vad som krävs om vi skall förhindra att hederskulturen breder ut sig i Sverige?

3 Kommentarer:

Berit sa...

Kan man tänka sig att muslimska kvinnor bildar en egen idrottsförening ? (så att de kommer i åtnjutande av de bidrag som finns.!)
De kan hyra gymnastiksal och klä sig i vilken utstyrsel de vill, reglerna för detta bestäms av medlemmarna.
"Hopp och Svett med Mussi-skutt"

Kulturbäraren sa...

"Så hur planerar vi och agerar inför framtiden? Jag är milt sagt skeptisk till Sd, fast jag röstade på det i senaste valet, men vad är alternativet? Att bilda ytterligare ett parti som man skulle kunna förhålla sig mindre skeptisk till? Är inte det lite sent påtänkt med tanke på att det åter är val 2010?"

Jo, det är minst sagt sent påtänkt, och dessutom kommer det inte att gå att göra en Ny Demokrati en andra gång. Sverigedemokraterna är det bästa vi har idag, och partiet har faktiskt en reell chans att komma in i Europaparlamentet 2009 och Sveriges riksdag 2010:

http://www.status.st

Carl T sa...

Sedan finns även ND, inte att förglömma. Bara så där i förbifarten sagt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.