09 maj 2008

Politiker, ta ett sabbatsår

Jag skulle vilja påstå att de allra flesta
"problem" vi har i vårt samhälle har antingen orsakats av Staten eller förvärrats av densamma.

Staten inför lagar, tolkar hur de ska efterlevas och bestraffar, utan att bekymra sig över att någon på allvarlig kan motsätta sig.

Valda politiker har som målsättning att göra något, vad som helst, för att bli ihågkomna, så att de kan säga: "Detta gjorde jag under min politiska karriär"

Det gör att vår byråkrati växer för varje år och vi belastas med högre skatter fast man försöker lura oss genom att ge dem nya namn som Avgifter, Tullar ....
Vi anpassar våra liv så att vi kan dra fördelar av morötterna och undgå piskorna och så snart något inte passar våra planer ropar vi: "Politikerna måste göra något åt detta!" , och vi tänker: "Vad blir fördelarna för mig?"

Staten har inte några övernaturliga krafter. Man kan bara ta från privatpersoner och företag och det finns massor med exempel där Staten styr och ställer så att slutresultatet blir sämre än om man lämnat allt ifred.

Titta bara på alla säkerhetsföreskrifter där vi ska skyddas från oss själva och vår dumhet.

För att spara energi uppmanas vi, och det finns även
lagförslag på, att vi ska installera lysrörsglödlampor, (som är många gånger dyrare än gamla glödlampor,) överallt i våra hem.
När en av dessa lysrörslampor går sönder instrueras vi att stänga av ventilationssystemet i huset, skicka ut alla barn och gravida kvinnor och använda ansiktsmask och handskar när vi städar upp på grund av risken att bli förgiftade av kvicksilver.

Att göra etanol av djur och människoföda är en annan vansinnighet som vi ser resultatet av i dag i ökade matpriser och svältande fattiga.
Brasilien hade åtminstone förstånd att göra sig energi-oberoende efter oljekrisen 1979, genom att använda socker som är mycket effektivare än majs.
De har även socker för export men USA har ett avtal med sina inhemska sockerodlare som gör att vi inte kan importera socker.
I stället importerar vi olja från länder som vill förgöra oss.

När regeringar bestämmer tar man inte hänsyn till verkliga kostnader.
Flygbolagen tog tusentals flygplan samtidigt ur trafik häromveckan för att genomföra
"säkerhetskontroller". Ordern om att dessa kontroller skulle göras omedelbart av alla plan kom från Kongressen utan hänsyn till att flygbolagen, som redan har dålig ekonomi, förlorade miljoner.
Vad gäller flygsäkerheten ligger amerikanska bolag högt uppe på listan men vi kan utgå ifrån att mängder av de strandade passagerarna körde bil till sina destinationer i stället. Många fler människor dör i trafikolyckor än i flygolyckor så slutsatsen är att säkerhetsinspektionerna gjorde att fler människor skadades och avled.


Jag påstår att den typ av personer som söker sin karriär i statliga ämbeten och inom byråkratin har en negativ påverkan på nationen.
De eftertraktar makt mer än andra och är mer oroade för sin personliga säkerhet än andra.
De drivs av önskan om status och prestige och är mindre villiga än andra att medge att de begår misstag. De bryr sig inte heller så mycket om vad som är rätt och fel.

Det som attraherar i ett statligt arbete är just makt över andra, arbetstrygghet och att de befinner sig "över" andra människor. Dessutom behöver de inte ta konsekvenserna av sina dåraktiga beslut.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Nu är ju inte "bodycount" nån av mina favoriter men...
Läste att sossarna vill ha alkolås i ALLA nya bilar. De anser att man då kan spara runt hundratalet liv/år.
Är det isf fult att fråga hur många liv tar t ex rökning?
Spritmissbruk?
Bruk av övriga legala/illegala droger ?
"Misslyckade" operationer på sjukhus bör väl ligga i minst det området??
Finns det inte bättre områden att satsa resurser på och få mer bang for the buck?
Populistsnack tycker jag iaf.
/GGG

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.