18 maj 2008

Sexturist och anti-rasist


"Vem är jag, frågar ni nu förstås. Ja, vem är jag egentligen? Det är en filosofisk fråga, som vi skulle kunna prata i timmar om. Men för att ta det vanliga, trista först: jag heter Lillemor Gomez-Adlercreutz, och är en tjej på 62 unga år full av livsglädje. I Stockholm bor jag på Söder -- såklart! -- och arbetar som deltidssjukskriven socionom och dramapedagog. På somrarna har jag ett litet torp på Österlen där jag brukar vila upp mig och försöker lära mig att dreja (om ni visste vad svårt det är). På vintern åker jag gärna på solsemester till Gambia med en väninna.

Men nog om mig för stunden! Jag vill hemskt gärna lära känna er, och höra vad ni tänker och tycker om mig, så därför startade jag den här 'bloggen'. Jag måste varna er -- det kommer att bli massor med politik här, för hur ska man kunna undvika det när högern och nynazisterna river ner allt som vi en gång byggde upp. [. . .]

Hej igen, har ni saknat mig? Tänkte bara berätta att jag hade en mysig hemmakväll igår när jag avslutade mitt Sydafrikanska vin (ett tips: ta ur själva vinpåsen ur kartongen och klipp hål i ett hörn -- det kan finnas nästan ett helt glas kvar, fast boxen känns 'tom'!) och tittade på olika TV-program.

Har ni sett 'Körslaget' som går på min favoritkanal, TV4? De har en sorts pausunderhållare, en helfestlig ung färgad kille, vars namn jag inte kommer ihåg nu. Idag såg jag en 'blogg' där det var någon rasist som klagade på den här killen, och kallade honom 'n*ger'. Jag blir lessen och lite paff, för det hemska ordet trodde jag slängts på historiens sophög. Vet ni vad jag kommer att tänka på när jag hör någon säga så? Auschwitz.

Vi får aldrig sluta att kämpa mot rasism och nazism!

Vad spelar det för roll att den här jättecharmiga färgade killen har ett mer spontant kroppsspråk och pratar lite mer än oss stela svenskar? Han är väl lika mycket svensk som oss? Kanske mer, till och med."

Batikhäxan

Tipstack Fula gubben

8 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det är ett troll! Hennes kort är väl Grunewald? Ingen människa med minsta hjärna kan tycka som denna kvinna. Roberth Ström

Anonym sa...

Underbar blogg, en ljuspunkt i tillvaron!

Anonym sa...

Batikhäxan är faktiskt satir! Välgjord satir måste jag säga, jag gick nästan på den!

Knute sa...

Vinterbadaren, din kommentar blev inte godkänd av Batikrådet, men låt dig inte avskräckas från att kommentera, bara med en liten smula mer välputsade vändningar.

Anonym sa...

Hej storken, vad får dig att tro att detta är satir. Läste lite av det och fann inget konstigt med det mer än att det är vad kan kan vänta sig.

Anonym sa...

Ja, som satir är den faktiskt ganska vass, Den är knappast skriven av någon som är född på 40-talet.

Knute sa...

Batikhäxornas värld

I kärntruppen av medelålders, högutbildade, invandringspositiva kvinnor går det att urskilja en grupp som på nätet allmänt kallas batikhäxor. Batikhäxor är de kvinnor som sväljer massinvandring och mångkultur med hull och hår utan att för ett ögonblick besinna vad det kommer att innebära för dem själva eller deras efterkommande. En sammantagen bild av batikhäxan skulle kunna se ut så här:

Hon är kvinna, medelålders, välutbildad, kulturintresserad, har ett bra jobb med mycket inflytande och god ekonomi. Hon är utpräglat positiv till mångkultur och invandrare och ogenomträngligt politiskt korrekt i allt som rör invandring och genusfrågor. Hon arbetar ofta i invandringsindustrin och har alltså personlig vinning av att massinvandringen fortsätter i oförminskad takt. Själv har hon dock sett till att bosätta sig så långt från invandrartäta områden som möjligt. Hennes politiska inställning formades under 1960- och 70-talen då hon var aktiv i vänstern och kvinnorörelsen. Sedan dess har hon ingenting sett, hört eller förstått av världens utveckling och kommunismens sammanbrott. Hon är fortfarande vänster men har dragit sig mer åt miljöpartiet eller socialdemokraterna och inte så sällan till folkpartiet. Kvinnors rättigheter engagerar henne inte längre, hon har dem ju redan.

Hon anser sig vara en modern, progressiv och medveten kvinna som köper sprättägg och KRAV-märkta grönsaker och klär sig i rättvisemärkt ekologisk bomull. Dock går hon inte in på Kemikalieinspektionens hemsida innan hon förser sig med rätt hårfärg. Inte sällan har batikhäxan en maktposition – och hon ser till att utnyttja den. På sammanträden och i utskott driver hon sin vilja igenom med medel som kan få stora starka karlar att darra och tystna. Hon vet nämligen att den man som offentligt ifrågasätter en kvinna snart är en socialt död man över vars karriär solen slutgiltigt har gått ned.

http://snaphanen.dk/2010/08/22/s%C3%B8ndagskronik-batikhaxorna-och-makten/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.