28 maj 2008

Åsiktspolisen i Orsa - en bakgrundshistoriaFormellt råder tämligen stor yttrandefrihet i vårt land, men reellt hotas den av vänstervåld och fackliga samt partipolitiska trakasserier mot oliktänkande.

http://www.politikerbloggen.se/2007/08/06/5419/

Vänsterextremister störde Ian Wachtmeisters torgmöten 1998. Ett polisbefäl svarade att med Wachtmeisters åsikter, får man skylla sig själv.

Se länken inunder!

http://www.bgf.nu/demokrati/val98.html

När den högerradikala tidskriften Salt gavs ut, så vägrade personal i Pressbyrån att sälja den.

Upprepade gånger har åsiktspoliser inom brevbärarnas fackförbund uppmanat till bojkott av distribution av Sverigedemokraternas valmaterial.

Malin Siwe skrev en tänkvärd krönika i Metro om denna attack på yttrandefriheten. Rubrik:

"Brevbärare inga åsiktspoliser"

Ur brödtexten:

"Sverige är en demokrati med tryckfrihet och yttrandefrihet och inte en brevbärardiktatur [. . .]

Fast var inte för lugn, det finns brevbärare med härskarambitioner. Häromveckan uppvaktade fackförbundet Seko postledningen med en begäran om att få slippa dela ut Sverigedemokraternas valmaterial[. . .]

Man må tycka precis hur illa man vill om det ena eller andra partiet. Men varje parti har rätt att göra sin röst hörd, i skrifter och i högtalare. Utan att hindras av självutnämnda åsiktspoliser i form av brevbärardiktatorer, skränhopar eller reklamrivare."

Metro.se


* * * * *

Jag har länge undrat varför mitt bibliotek tillhandahåller en lång rad vänstertidskrifter, men inte anti-kommunistiska och pro-amerikanska Contra eller Sverigedemokraternas Sd-Kuriren. Beträffande den senare har jag fördomsfullt utgått från att det är en ordningsfråga. Skulle Sd-Kuriren finnas på tidskriftshyllorna, så skulle det antagligen leda till handgripligheter från besökare som saknar demokratiskt sinnelag. Både sådana födda i vårt land och utomlands.

Vilket visar hur dåligt förankrad respekten för avvikande åsikter är i vårt land. Sämst är den av tradition det inom vänstern, men tyvärr har politisk korrekthet även lett till att högern i lika hög grad numera försummar sin plikt att försvara demokratin mot t ex vänstervåld.

Om det vittnat folkpartisten Johan Pehrsons unika protest i Expressen:

"SD:s inträde på den politiska arenan i vidare mening har varit kantad av oroligheter, till exempel attackerades ett politiskt möte i Eslöv och det finns exempel på sverigedemokrater som lämnat sitt uppdrag av säkerhetsskäl. Det är oacceptabelt att ett demokratiskt valt parti hindras i sin politiska verksamhet.[. . .]
Från regeringshåll är det oroväckande tyst vilket visar på den beröringsångest som existerar kring denna fråga. Regeringen i allmänhet och demokratiministern Nyamko Sabuni i synnerhet får inte blunda utan måste lyfta frågan, inte minst för att på sikt avväpna SD. I dag finns risken att de allt mer ses som offer när deras möjlighet att utöva sitt av medborgarna erhållna mandat försvåras. På lång sikt riskerar den offerkofta som SD bär att ta dem ända in i riksdagen."

http://www.expressen.se/1.477114

Om vänstern demokratiproblem vittnar en nyligen timad händelse i Orsa.

"Ett pressmeddelande från vänsterstyrda Orsa kommun visar att det kan vara betydligt värre. Där väljer man att helt avstå från att prenumerera på partipolitiska tidskrifter för att kunna vägra att ta in sverigedemokratiska tidningar i utbudet."

http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=7488

Tipstack
http://www.tommy.funebo.se/

Detta visar vilket djupgående demokratiproblem som finns inom vänstern. Jag skulle vilja säga även inom den socialdemokratiskt dominerande fackföreningsrörelsen.

* * * * *

Christina Claesson, läkare och författare, skrev på DN kultur för några år sedan ett par sanningens ord om den politiska ofördragsamheten i alla läger.

http://www.christinaclaesson.se/

Hon nämnde tre frågor där åsiktsfriheten är en chimär: abortfrågan, drogfrågan och invandringsfrågan.

Den som inte är för yttrandefrihet och respekt för avvikande åsikter i dessa frågor, förtjänar inte själv att få sin åsiktsfrihet respekterad.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.