11 maj 2008

Svenska Miljöpartiet på Hamas-möte i Köpenhamn

Miljöpartiets Yvonne Ruwaida skriver i Sydsvenskan att Israel har en apartheidregim. Men i det fallet är araberna värre. Ett exempel är Palestinska Myndighetens lag från 1996 som förbjuder försäljning av fast egendom till judar. Hon skriver, "gifter sig en israelisk medborgare med en palestinier så får maken eller makan inte bosätta sig i Israel." Så nekad anhöriginvandring ska räknas som apartheid? Att dömas till döden för att lämna islam är värre, tycker jag.

Skärskådar man hennes argument faller de platt till marken eftersom det ända från början av Israels historia i de allra flesta fall varit araberna som inlett stridigheterna. Israelernas åtgärder har varit svar på dem, svar som varit otroligt civiliserade med tanke på att palestiniernas ledare överhuvud inte erkänner staten Israels rätt att existera.

"För 60 år sedan fördrevs 750 000 palestinier från sina hem och idag finns 4 miljoner palestinska flyktingar." Hon glömmer att nämna att 800 000 judar fördrevs från arabstaterna. Det finns dubbelt så många orientaliska judar som europeiska i Israel.

Något som inte upphör att förvåna mig är arabstaternas ovillighet att ta emot och integrera de palestinska flyktingarna. De används som gisslan i islams jihad mot judarna.

Vad vill Ruwaida egentligen? Hon vill "skapa den rörelse som fällde Sydafrikas apartheid-regim", vilket jag tolkar som att hon vill krossa staten Israel. Sen skulle islams obligatoriska judehat få fritt spelrum och man skulle kunna tala om apartheid på riktigt.

Som jag skrivit tidigare, "miljöpartiet" har inte bara den gröna färgen gemensam med islam. Miljöpartisterna
Gahrton och Ruwaida deltog i det stora Hamas-mötet i Köpenhamn för en vecka sedan. Det största Hamas-arrangemanget i Europa med över 5.000 deltagare, en samling av islamistiska terrorister, bland andra Leila Khaled, känd för två flygkapningar av israeliska passagerarflyg 1969-70.

Israel firar 60-årsjubileum men svenska politiker, även borgerliga, vill inte fira Mellanösterns enda verkliga demokrati. Varför?

"Denna “ovilja” är resultatet av en naturlig partipolitisk självbevarelsedrift. En självbevarelsedrift som kommer att märkas allt mer i takt med att muslimerna i landet blir fler."
Säfflemannen

Uppdatering: ett stort antal demonstranter greps utanför Stockholms stora synagoga i samband med firandet av Israels födelsedag. "När vänstern drar ut på judejakt drar poliskostnaderna iväg som elräkningen för en Stones-konsert." Ingerö

dagen sds

15 Kommentarer:

Anonym sa...

Wow, den bilden(kartan) säger nog mer än tusen ord. Vissa skulle nog hävda att storleken på en nation inte spelar någon roll men...hallå titta på den bilden :)

Anonym sa...

Judarna hade knappast drivits bort om inte de själva slängt ut och mördat palestinier.

Eller hur?

ProfessorPelotard sa...

Knute!

Den här artikeln är väl värd att läsa. Även "anonym" borde läsa den men jag mistänker att hans/hennes nervsystem inte skulle klara av en sådan påfrestning.

1948, Israel, and the Palestinians—The True Story

Fullständig artikel med källhänvisningar finns här.

PS: En annan artikel som kan vara intresant är denna om ursprunget för uttrycket "naqba". 1948? Nej, 1920!

How 'Nakba' Proves There's No Palestinian Nation

Anonym sa...

Ett bra och sansat inlägg om dessa omständigheter som alltid förtigs i svensk offentlig debatt.

Rekommenderar också alla att se följande om bakgrunden till Palestinakonflikten:

http://tinyurl.com/2jzuwd

ProfessorPelotard sa...

Knute!

När jag nu förstört din söndag med så långa artiklar så varför inte fortsätta på den inslagna vägen?

Strange bedfellows

Lägg märke till det här:

"Jaffa had been allotted to the Arab state in the UN partition plan, but it was surrounded by territory allotted to the Jewish state. The battle began when the Irgun launched an attack on the city. According to the Hagana, there were 400 "Yugoslavs" and 200 Iraqis defending Jaffa."

Jugoslaver och irakier, men vara fanns palestinierna som hade bott där "from time immemorial"?

Anonym sa...

Sanningen är mer komplex än vad den anonyme vill tro. FN-mandatet från 47 eller 48 talade om en judisk och palestinsk stat men arabländerna gick istället till anfall men fick ordentligt med stryk.
Resultatet blev etniska rensningar både i Israel och i det som skulle ha blivit Palestina. Arabländerna var, med undantag av Jordanien, ointresserade av de palestinska flyktingarna och föredrog att ha dem i läger för kommande förhandlingsbruk.
De c:a 800 000 judar som fördrevs från arabstaterna kunde däremot tas om hand i Israel.

Konflikten är gammal och har många bottnar. En stötesten är de judiska mer eller mindre illegala bosättningarna. En annan är islam och den klanmentalitet som råder i de s k palestinska områdena och i grannländerna.

Det finns ingen orsak till optimism och risken är stor att vi så småningom får se en ny judisk folkvandring från mellanöstern.

Knute sa...

Av professor Pelotards rekommenderade artikel "Strange bedfellows" framgår att Hitlers kompis Stormuftin med flera islamonazister hade ett finger med i arabstaternas överfall på den nybildade staten Israel.

Jean Moulin sa...

Mångfald är styrka, men det är också importerad antisemitism.

Vilket gör vissa israelvänners tystnad i invandringsfrågan lite märklig. Borde det inte ligga i deras och den svenska judenhetens intresse att stoppa den muslimska massinvandringen?

Jean Moulin sa...

En eloge till Säfflemannen för
"Täbyzombien".

Knute sa...

Numera vill inte Europas judar och israelvänner inte släppa in fler av sina förföljare i Europa. I Italien och på många håll röstar de på invandringskritiska partier.

National Review

Anonym sa...

DN har länge publicerat en virtuell bildserie om muren. Tänk om DN publicerade den här kartan och lät den ligga kvar som en påminnelse om storleken om de områden man talar om.
Eva

Knute sa...

"Yvonne Ruwaida meddelar på sin blogg att hon och Per Gahrton INTE befann sig på Hamas massmöte i Köpenhamn förra helgen, vilket jag skrivit på bloggen.

De båda har alltså använts i Hamas propagandafilm inför mötet, men de deltog inte i själva mötet.

Rätt ska vara rätt. Att användas i propagandan behöver inte kräva närvaro. Man kan vara nyttig idiot på distans också, som Lenin kunde ha sagt."

http://fredrikmalm.blogspot.com/2008/05/hamasdemonstrationen.html

Knute sa...

Det olyckliga i arabstaternas hållning har förutom den oförsonliga inställningen till Israel även varit deras oförmåga att lösa palestiniernas flyktingproblem och deras nedlåtande inställning till palestiniernas fattigdom och flyktingstatus. När över 100 000 palestinier fördrevs från Kuwait, eller när jordanske kungen slaktade sina trosfränder eller när muslimska palestinier jagade bort sina kristna bröder från Betlehem – höll omvärlden tyst.

Korruptionen på Västbanken ökar det svenska biståndet medan arabstaterna som lovat vitt och brett håller inne sitt ekonomiska stöd. Kristna svenskar ledsagar muslimer med vidlyftiga fredsgester, medan de inte tar den kristne arabens hand, den som behöver hjälp i den stund de tvingas i väg från sina uråldriga hem i Betlehem av sina fanatiska landsmän.
Konflikten i Mellanöstern förblir en spegelbild av det svenska hyckleriet så länge vi inte är beredda att hjälpa den nödställde – och det är det Israel som fortfarande efter 60 år uppfattas som en anomali i det uppiskade människohav som snart hotar att svämma över sina bräddar.

Salomon Schulman

Anonym sa...

750.000 araber flydde för 60 år sedan när araberna anföll Israel.90.000 flyttade tillbaka.
Fler än 800.000 judar fördrevs från sina hem i arabvärlden samtidigt.Inga har flyttat tillbaka. I stället ökar antalet kristna och andra av muslimerna förföljda grupper i Israel, medan de minskar i arabvärldens 22 muslimska stater.
Nu demonstrerar man i vårt politiskt korrekta land för att stödja en flykting poletik vars främsta avsikt är att eliminera Israel eller ändra det till en muslimsk stat. Israel skall på en femtedel av Kalifonien yta. absorbera inte bara de palestinier som bott i Israel men miljontals. andra. Hur mycket större yta täcker arabvärlden-tio tusentals?

Anonym sa...

Om Israel inte kritiseras mer än andra länder, varför pekas det inte ut i media hur gästarbetare behandlas i de oljerika arabstaterna? Tydligen hör endast 17% av invånarna i Dubai hemma i landet. Gästarbetare utan rättigheter jobbar för minimilön, bor
som råttor och har inte rätt att ta med familjen. Oftast tas passet så de inte kan lämna utan hålls som slavar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.