24 maj 2008

Tobias Billström erkänner


"Migrationsminister, Tobias Billström, Moderaterna har ju länge förespråkat arbetskraftsinvandring – hur har ni räknat på det?
– Moderaternas argument för arbetskraftsinvandring har inte varit främst samhällsekonomiska, utan har byggt på dels företagens behov av arbetskraft som det idag inom vissa yrken och sektorer råder brist på och dels på vår grundsyn om att människor som vill arbeta bör vara välkomna till Sverige, svarar Tobias Billström i ett mejl till Realtid.se
."

http://www.realtid.se/ArticlePages/200804/08/20080408171847_Realtid518/20080408171847_Realtid518.dbp.asp

Betyder det att snacket om behovet av arbetskraftsinvandring är en bluff? Det vill säga, alla de vanliga argumenten om att vården skulle kollapsa utan invandring, att tillväxten skulle minska, att fyrtiotalisterna inte skulle få några pensioner, att de inte gäller längre?

Läs resten av den intressanta artikeln på länken ovan. Läs vad Stig-Björn Ljunggren säger om svårigheterna att diskutera detta och vad professorn i nationalekonomi , Jan Ekberg, säger.
Läs även artiklarna här inunder!

Tipstack http://integrationsbloggen.blogspot.com/2008/04/argument-fr-arbetskraftsinvandring-har.html

2 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Propagandan i tv och tidningar gör normalt ingen skillnad på arbetskraftsbrist inom vissa branscher och sektorer och behovet av att finansiera pensioner utan båda sakerna blandas ihop för att skrämma till acceptans av en samhällsekonomiskt olönsam invandring. Snarare torde minusposten för "folkhushållet" urholka pensionerna istället för tvärtom.

Med andra ord kan man inte lösa arbetskraftsbrist med invandring om den samtidigt skadar samhällsekonomin i sin helhet, vilket den bevisligen gör.

Sedan blandar den invandringsentusiastiska
propagandan ihop
asyl- och anhöriginvandring med behov av arbetskraftsinvandring genom att hävda, att mycken asylinvandring är dold arbetskraftsinvandring på grund av att fackföreningar motsätter sig en liberalare arbetskraftsinvandringspolitik.

För övrigt hänvisar jag till rapporten som demolerar den brittiska regeringens argument för invandring i postningen "En obekväm sanning".

Det som gäller för Storbritannien gäller rimligen även för ett lika avancerat om än mindre tätbefolkat land som Sverige.

Anonym sa...

Stämmer det att Södertäljes Kommunalråd åker runt och berättar vilka otroligt finna erfarenheter man har genom en massiv invandring. Bygger välståndet och kulturen på en förstärkning utifrån? Grattis Södertälje.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.