16 juni 2008

Den obesvarade frågan om välfärdsstaten

Det sägs att vi gått från ett industrisamhälle till ett informationssamhälle. Inte underligt att invandrare från mindre utvecklade länder i Mellanöstern och Afrika har svårt att hitta jobb. Den utbildning och kompetens som platsar i ett informationssamhälle skaffar man sig inte i en handvändning.

Följden har blivit segregation där muslimska invandrare bor i förortsghetton och försörjs av det allmänna. Något alternativ till denna situation är svår att finna. Om man skrotade välfärdssamhället och lät folk klara sig själva skulle kriminaliteten bli värre, även om invandringen kunde tänkas minska när inte längre gratis försörjning hägrar. Det bästa vore om invandringen ändå kunde stoppas på något sätt, då skulle den dryga halvmiljonen muslimska invandrare ha större chans att anpassa sig och få utbildning och jobb.

En skarp motsättning har uppstått mellan dem som arbetar med social trygghet inom välfärdssektorn, och de som drabbas av invandrares kriminalitet och kräver civil säkerhet. De förstnämnda är ofta statliga tjänstemän och röstar på vänsterpartierna som försvarar offentliga tjänster, inte minst inom invandringsindustrin.

De som vill ha civil säkerhet har ofta lägre inkomster och står utan möjlighet att lämna förorterna. Jag tror att det är fel att kalla dessa väljare för höger, även om de vädjar till lagens starka arm. De vill naturligtvis både ha en civil trygghet med ett fungerande rättsväsende, och en social trygghet. Och naturligtvis finns det ett parti med just denna goda karamell på programmet, nämligen Sverigedemokraterna.

Images Of Fire

Bild: Terrorattacken på Glasgow Airport förra sommaren

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Kort och konsist. Bilden är lite långsökt dock ;)
Kan dock själv, som invandrare, hålla med om att sverigedemokraterna har en hel del vettiga punkter på sin agenda.

Knute sa...

Visst är bilden långsökt. De som försökte sig på terrorattackerna i London och Glasgow kom inte från några förortsghetton utan var välutbildade, läkare till och med!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.