23 juni 2008

Det kontantlösa samhället = det totala kontrollsamhället

"Hemliga polisen kan också vara intresserad av vad du köper för böcker, vart du reser, om du köper skidmasker eller om du låter trycka flygblad.

Detta för att nu inte tala om vilken insyn andra myndigheter kommer att få i ditt liv. Folkhälsoinstitutet kommer att kunna se vad du äter, vad du dricker och hur mycket du röker - för att nu bara ta ett exempel. [. . .]

Vanliga människor kommer att få lägga tid och kraft på att bevisa sin oskuld efter att konspiratoriska myndigheter fått för sig ett eller annat genom att granska deras köpmönster [. . .]

Författarna till artikeln på dagens DN Debatt skriver helt öppet att det är ett problem att 'betalning med sedlar och mynt gör transaktioner anonyma och ospårbara'.

Hallå! Det är bra att transaktioner är anonyma och ospårbara! Det är våra - medborgarnas - pengar. Vi skall få göra precis vad vi vill med dem - utan att staten kontrollerar och spårar våra transaktioner!"

http://henrikalexandersson.blogspot.com/2005/11/den-totala-kontrollstaten.html

Tipstack P J Linder2 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte om ni skrivit om det forut, men myndigheterna kollar numera butiker och firmor for att se om de anstallda ar rapporterade som anstallda, de vill desperat hitta svartjobbande manniskor och se till att alla betalar in sin skatt.

Fidel Castro gor samma sak pa Kuba.

Jean Moulin sa...

Ja men, om Fidel gör det, så måste väl vepekå vara för det också och alla sossar. Och Renfäll & Borg å hela konkarongen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.