28 juni 2008

EU Nya Weimar?


http://sv.wikipedia.org/wiki/Weimarrepubliken

I en intervju (ej längre online) i Slitz 1999 varnade Ian Wachtmeister för att om inte makthavarna lyssnade på den folkliga oron för massinvandringen, ”lade korten på bordet”, så skulle ett parti som var mycket ”obehagligare” än hans eget Ny Demokrati kunna uppstå.

När jag läser Christoph Anderssons essä i DN 28/6 (ej online) om Nationaldemokraterna i Tyskland, NPD, som öppet bekänner sig till en ”nationell socialism” och till fördrivning av alla turkar i Tyskland, så inser jag Wachtmeisters klarsyn.

NPD anser att "alla folkslag skall ha rätt att existera, men inte på samma plats".

En inte orimlig ståndpunkt i sig, om man tänker på kraven på ett eget hemland för kurderna och palestinierna.

Har inte alla folk rätt till ett eget hemland? Har inte judarna rätt att vara i majoritet i Israel?

Det är bara det att det går en skiljelinje mellan krav på total etnisk rensning och en önskan om att ens eget folk skall vara i majoritet i sitt historiska hemland.

http://beskt.blogspot.com/2008/03/general-de-gaulle-nazis.html

"Stöss undersökte i vilken utsträckning 4008 statistiskt representativa arbetstagare sympatiserade med extremhögern. Alla fick ta ställning till åsikter som påminde om NPD:s partiprogram [men inga exempel nämns].

Resultatet: två av tre arbetstagare visade sig ha samma högerextrema värdegrund. I östra Tyskland var andelen hela tre av tio. I en kompletterande studie gjorde Stöss en förvånande upptäckt, att personer med högerextrem uppfattning inte nödvändigtvis röstar på högerextrema partier.

Drygt 40 procent av de undersökta personerna uppgav sig i stället rösta på kristdemokraterna, 25 procent på socialdemokraterna - och 17 procent ville inte rösta över huvud taget. Därmed återstod ringa 18 procent, som i sin tur kunde tänka sig att rösta på NPD - eller konkurrerande småpartier på yttersta högerkanten."

Förvärras krisen i Tyskland, så kommer antagligen NPD in i Bundestag.

Många tror att Sd kommer in i riksdagen i nästa val.

När man betänker allt detta inser man också att yrkespolitikerna i Europa saknar Wachmeisters klarsyn. . . eller så gör de inte det, men trycket från den egna yrkesgruppen (till skillnad från väljarna) gör att de inte vågar visa det.

Hur det gick för moderaten Stig Andersson när denne i riksdagen ställde obekväma frågor om invandringen och varnade för konsekvenserna torde tjäna som ett avskräckande exempel. Det är väldigt lågt i tak i svensk politik.

Det bästa vore om man införde ett personvalssystem à la Storbritanniens, så att man åtminstone visste vad ens parlamentsledamot hette. Ett sådant system skulle bättre avspegla väljaropinionen i en viss fråga i en valkrets, eftersom partierna då skulle nominera kandidater som representerade denna opinion.

Vi vet att majoriteten av moderaternas väljare (ca 65 procent) vill ta emot färre ”flyktingar” och att siffrorna för andra partiers väljare är likartade – bortsett från de som röstar på vänster- och miljöpartiet.

http://kritisktankare.blogspot.com/2008/01/flyktingmotstndet-minskar-kar-kar.html

Detta borde påverka riksdagens och regeringens hantering av asyl- och invandringspolitik, men gör det inte i önskvärd utsträckning.

Det påstås oriktigt att vi har en restriktiv asylpolitik, men sanningen är att "få avvisningar av personer från Irak som fått avslag på asylansökan genomförs".

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1410933.svd

Nettoeffekten blir en slapp låt-gå-politik som medför en fortsatt, ja, till och med växande massinvandring av asyl- och anhöriginvandrare. Ofta från hederskulturer i Mellanöstern. Dessutom en ökad inströmning av kriminella ligor från utlandet.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1408045.svd

Denna politik kommer att föra Sd till riksdagen, vilket i och för sig vore välkommet. Hellre det än den nuvarande hundraprocentiga riksdagsmajoriteten bakom den förda invandringspolitiken.

I en bättre värld hade inte detta behövt ske. I en bättre värld hade invandringsfrågan behandlats som vilken annan fråga som helst. Som kärnkraftsfrågan eller EU-frågan.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Ian Wachtmeister verkar gilla Sverigedemokraterna:

http://www.youtube.com/watch?v=tFpK3MmcPrY

Bert Karlsson om sd:

http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080508/GRINGO/936668537/1114/gringo

"Är du rädd att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen?
– Inte rädd, Sverige är inte moget för deras politik."

http://tobiasstruck.blogspot.com/2008/05/min-stora-intervju-med-bert-skarabert.html

"TS: Vad tycker du om Sverigedemokraterna?
Bert: Jag fattar att de finns. Men de är ju mest ett slags proteströrelse med en enda fråga: Invandringen. Jag tycker inte om deras syn på aborter och homosexuella. Jag skulle inte rösta på dem, för det finns många personer bland dem som jag ogillar. Jimmie Åkesson verkar emellertid smart."

http://www.expressen.se/noje/1.1137374/bert-karlsson-chattade-med-expressen.se-s-lasare

"adde: Vad tycker du om sverigedemokraterna
Bert Karlsson: Sverigedemokraterna har skapats av de andra partierna när de håller undan en del frågor. Det är de andra partierna som skapat dem."

Karlsson är lite grinig när det kommer till sd eftersom han skrev en debattartikel i Aftonbladet för något år sedan där han "avslöjade" att Carl Lundström hade sponsrat The Pirate Bay och sd samtidigt eller något liknande, vilket ledde till mycket uppståendelse, bland annat hot från någon knäppis.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.