02 juni 2008

Fallen ängel


Obama beslutade sig för att lämna sin kyrka efter 20 års intensivt deltagande. Den kontroversielle pastor Wright fick packa ihop långt tidigare, men nu säger Obama att han kommer att ställas till svars för allt som sägs i kyrkan, vare sig han håller med eller ej.
Även om detta beslut tagits med viss tvekan ska han inte längre gå till
domedagspredikningarna. Men samtidigt säger han att han inte tar avstånd från kyrkan….så vad menar han egentligen?

Det enda som betyder något är att Obama i 20 års tid satt och lyssnade till dessa predikningar utan att resa sig och gå ut!
Här är en intervju (på engelska) med frågor och svar om varför Obama backat ur.
Den krassa sanningen är emellertid att Obama gick med som medlem därför att Trinity är en stor kyrka med stort politiskt inflytande, vilket då var till hans fördel.
Nu när det är dags för val har det negativa överskuggat det positiva och då är det dags att gå sin väg.
Det är inte alls ovanligt att politiker använder kyrkor för att dra fördelar i sin politiska karriär men det säger det mesta om Obamas personlighet och karaktär.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Den krassa sanningen är väl att hans drivkraft är den samma som för alla andra politiker d v s maktbegär.
Makt berusar och de flesta politiker är nog beredda att göra allt för att få njuta maktens sötma. På det sättet är väl hans tidigare kyrksamhet och senare avhopp inte särskilt märkvärdigt.

Förresten, du som är en klok människa, kan du säga mig någon enda toppolitiker som inte haft makt som både medel och mål? Idealistiska politiker är nog lika sällsynta som tänder hos en höna.
Innerst inne är de alla skurkar men fördelen med den parlamentariska demokratin är att det finns småskurkar som något balanserar överskurken och parerar dennes värsta påhitt.

TF sa...

Inga kommentarer kring videon med Michelle Obama och Louis Farakhan i en debatt på Trinity, där Michelle svär över "whitey"? Få har ännu sett den, men ryktet sprider sig som en präriebrand.

Berit sa...

Ledsen Lasse, men jag kan inte komma på någon. (Tyvärr är jag är sen med svaret eftersom jag fortfarande är på resa.)

Det som lockar människor att bli politiker eller statligt anställda i höga positioner filtrerar befolkningen på ett speciellt negativt sätt.
I jämförelse med människor i allmänhet vill jag påstå att politiker och byråkrater i synnerhet strävar efter mer makt än andra. De är också mycket fokuserade på sin egen personliga säkerhet och drivs av möjligheten att uppnå status och prestige.
De har svårt att medge att de begått misstag och bryr sig inte särskilt mycket om vad som är rätt eller fel.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.