01 juni 2008

Hypotes rörande statens hemligheter

Man kan tycka att en ny regering, som själv inte varit inblandad i en tidigare regerings skandaler, inte borde ha något skäl att skydda sin föregångare.

Ändå läser man ibland om hemligstämplar rörande t ex mordet på John F Kennedy, som inte kommer att lyftas förrän om tjugo år eller så.

Succéförfattaren Jens Lapidus i DN 2003:

”Mer än två miljoner sidor ur tidigare hemligstämplat material har sedan dess offentliggjorts till konspirationsteoretikernas förtjusning.”

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1194&a=206551

Två miljoner tidigare hemligstämplade sidor! Är det alla?

Jag är inte säker, men har för mig att visst material rörande andra världskriget också fortfarande är hemligstämplat.

http://www.archives.gov/publications/prologue/2001/fall/war-crimes-1.html?template=print

En tänkbar orsak: om en nuvarande regering offentliggör hemligheter rörande än tidigares lögner, så kan folk börja undra vad den nuvarande regeringen i sin tur ljuger om och som inte kommer att avslöjas förrän i en avlägsen framtid,

Bättre således att inte den frågan uppstår, sett ur den nuvarande regeringens synvinkel, som om den inte redan har ljugit med stor sannolikhet kommer att göra det innan mandatperioden är till ända.


http://findarticles.com/p/articles/mi_m1374/is_n2_v57/ai_19217211/pg_1

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.