18 juni 2008

Inget sunt förnuft längre


Polisen i Storbritannien spenderade 200,000 dollar för att hjälpa en Sikh officer att hitta skyddskläder som skulle passa över hans turban och skägg. Mannen var en nyligen anställd vid West Midlands poliskår för bekämpande av terrorister.
Han fick problem när han inte kunde hitta en uniform som gav tillräcklig plats för hans religiösa utstyrsel och skägg.
Polisen lät mannen tillbringa 18 månader i försök att hitta en ny respirator och hjälm passande en Sikh officer.
När de 18 månaderna gått och skattebetalarnas 200,000 dollar också försvunnit , gissa vad man kom fram till?
Mannen misslyckades med att hitta ett alternativ. Han fick sitt gamla jobb tillbaka ...men då beslutade han att det var dags att bli långtidssjukskriven för "stress".

En talesman för polisen förklarar: "Som arbetsgivare är vi förpliktigade till likställdhet och mångfald, vi arbetar på att hitta lösningar till det som är nationella problem."

Det finns inget sunt förnuft längre, ingen som kan ta ansvar för beslut och säga nej till orimligheter.

I Knutes exempel nedan ska vi visitera moster Agda lika mycket som Mohammed från Afghanistan trots att mig veterligt har inga terrorister varit Agdor men väldigt många Mohammed.

Inte nog med att TSA har gjort det till en mardröm att flyga genom att inspektera och utfråga alla vid flygplatserna, nu ska man
skaffa kameror som ser genom kläderna också, ända in på våra nakna kroppar.

Man lugnar oss med att när de tittar på våra sexorgan ska man sudda ut anletsdragen.

Hallå! Det är inte mitt ansikte som jag är angelägen om att dölja!

Undrar vilka undantag man kommer att göra för muslimska kvinnor?

Undrar också hur många pedofiler och andra perversa individer man kommer att anställa i "likställdhetens och mångfaldens namn"?

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Man frestas att kasta ur sig den gamla vanliga komentaren "Systemet är sjukt!".

Men jag måste nog ändå påstå att sikh-officeren är sjuk. Han har anfäktats av samma urspårade och orimliga tänkande som gör att systemet kan driva fall som detta. Skillnaden mellan officeren och systemet är att han kan sätta ned foten och säga "stopp, detta är löjligt och orimligt, vi skiter i hela grejen", medan systemet lyder under helt andra mycket trögare (de måste tyvärr vara tröga även om man ibland önskar lite mera "drag under galoscherna") mekanismer. Systemet kan helt enkelt inte reagera lika snabbt då det går vilse. Att stort ansvar vilar på individen, och i detta fall är individen en sikh-officer.
Vad är hans roll? Vad har han för värderingar som kan låta saken löpa amok på detta sätt?

magnus sa...

Det där med att moster A
gda kommer att bevakas genom kabel- och internetavlyssning är ett så dumt påstående att jag inte vet ord! Så kommer det absolut inte vara. Agdas internetpaket komemr att vistas i samma kabel som bin Ladens hejdukars IP-paket. Det är grejen.

Det är ungefär som att om tunnelbanan övervakas vid ett hot så kommer moste Agda som åker tunnelbana också att passera övervakarna. Typ.

Fast när det gäller FRA är moster Agda ännu långt säkrare än vid FRA:s övervakning.

Vidare är just FRA och liknande teknisk övervakning absolut nödvändig just i kampen mot internationell, inklusive muslimsk, terrorism. Det har en ganska liten kostnad och förmår ge stora vinster i nämnda arbete utan integritetsförluster.

magnus sa...

Hoppas att min kommentar kommer in förresten Berit. Du har ju raderat mina kommentarer tämligen friskt.

Du kanske skulle söka jobb på den organisation du och många tycks tro att FRA är?

Berit sa...

Magnus, jag kan inte förstå varför du har en personlig vendetta gentemot mig? Att jag skulle ha raderat dina kommentarer är något du fått för dig. Har du någon inside information om vad jag gör på min dator?
Vi är tre personer som sorterar på denna blog och om dina kommentarer inte är av kriminell eller personligt oförskämd art kommer de in.
Du kanske har något emot kvinnor i största allmänhet, detta är andra gången du angriper mig!

PS. Dessutom har du fått Moster Agda om bakfoten, läs igen!
Du kanske inte gillar Moster Agda heller, hon är ju kvinna.

Knute sa...

Övervakarna har en jättedator till förfogande, en av världens största. Alla elektroniska fotavtryck du lämnat finns där, oavsett de "lagras" eller inte, de har ju passerat datorn, vilket lämnar spår. Har du en mobiltelefon kan FRA-Stasi rita en karta över var du befunnit dig. Mindre personalkrävande än östtyska Stasi, där halva befolkningen var anställd för att spionera. FRA behöver bara nyanställa 600 personer.

magnus sa...

Jo, jag har många gånger, senast för några veckor sedan och vid mitt senaste försök kommenterat dina inlägg där du inte släppt fram kommentarerna.


Varför ska jag läsa igen att moster Agda ska granskas lika mycket som bin Laden, som Knute påstår? Det är inte sant, och det begriper den som öäverhuvedtaget begriper det minsta lilla vad signalspaning på internettrafik innebär. Att alla svenskar -- ni inkluderade -- är så (jag måste säga) korkade förvånar mig verkligen.


Min jämförelse med att spana på en gata är också relevant, men i signalspaning registrerar man inte om moster Agda skickat något, medan ett öga naturligtvis registrerar om moster Agda går på gatan.


Berit: "Du kanske inte gillar Moster Agda heller, hon är ju kvinna."

Vad ska man säga?

magnus sa...

Jag vet inte hur jag ska tolka raderanden av mina helt trevliga kommentarer i några av dina poster, men du skrev en massa mail till mig som jag inte bett om en gång. Då var du inte särskilt trevlig, och att spela ut att någon angriper ens kön tycker jag inte heller är särsklit trevligt!

Allt grundar sig ju i en post där Jean svartmålade mig å det grövsta och jag min replik på hans förnedrande inlägg raderades och ni (du och Knute) stödde raderandet.

Berit sa...

Du får tolka det precis hur du vill, Magnus.
Jag har ALDRIG medvetet raderat någon kommentar från dig.

Knute sa...

Magnus, jag tycker det är överspelat i och med att Jean tog bort sin postning om dig. Att dina kommentarer samtidigt försvann på nämnda postning är ju en teknikalitet som Blogger får stå för.

Jean Moulin sa...

Här länk till kopia av det borttagna inlägget på min kladdblogg
Backlash

När jag nu läser om det förstår jag inte på vilket sätt jag "svartmålade" Magnus eller någon annan.

Såvitt jag kan bedöma är jag saklig.

Anonym sa...

Lite fakta om vart socialbidragen tar vägen finns på

Integrationsbloggen

Socialbidragskostnaderna visar integrationsfiaskot

Efter att ha skrivit förra inlägget tittade jag närmare på Socialstyrelsens rapport om ekonomiskt bistånd för år 2007. Ur ett integrationsperspektiv är uppgifterna skrämmande. 2007 var 13,4 procent av befolkningen utrikes födda. Dessa 13,4 procent tog emot 62 procent av det ekonomiska biståndet (socialbidraget) samma år. Vilket fiasko.


Observera alltså att:

De 13,4 procent utlandsfödda tog emot 62 procent av det ekonomiska biståndet (socialbidraget) i Sverige år 2007.

Inte undra på att svenska åldringar och nu (from juli) sjuka blir föremål för stora besparingar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.