01 juni 2008

Kommentar från min kladdblogg Backlash

På min kladdblogg Backlash fann jag nyss en kommentar från en läsare som jag fann så intressant, att jag lägger ut den här.

Det var med anledning av en artikel som jag även publicerat här, innehållande en text ur Contra.nu om behovet eller snarare bristen på behov av arbetskraftsinvandring.
Every Kinda People

"Intressant från Contra.

I början av 2000-talet råkade jag av en tillfällighet komma in på en sida på Landstingsförbundet. Där fanns ett diagram som visade arbetskraftsutvecklingen i Sverige fram till, jag tror, 2015. Den visade att tappet under de ca. åtta sista åren bara skulle bli ca. 5%. Förklaringen i texten var att 40-talisterna är en ovanligt välutbildad och frisk generation.

Jag tror prognosen utgick ifrån den då höga arbetslösheten och antalet personer ej tillgängliga för arbete på ca. 25%, och som beräkndes fall ganska långsamt. Min uppfattning då var att det, utifrån den prognostiserade låga sysselsättningsnivån även under slutet av perioden, inte torde vara något stort problem vid hyfsad konjunktur att få 5% eller fler i arbete.

I redan i dag 2008 har ju arbetslöshet och utanförskap minskat med mer än 5%.
Min SLUTSATS är alltså att arbetskraftsinvandring generellt inte alls behövs. Vissa expertkategorier finns det ju brist på i dag. Dessa brukar ju arbetsgivare/uppdragsgivare själva rekrytera internationellt.

Intressant är att notera att något halvår efter mitt besök på hemsidan var just detta diagram och hela artikeln borttagen. Kanske en tillfällighet, men budskapet stämde inte med den allmänna uppfattningen i politiska och mediala kretsar. Kanske därför den togs bort
. "

1 Kommentarer:

BefriaMedia sa...

offtopic, men Jag vill utmana alla till MAT RACET.

Hitta pinsamma uttalanden gjorda av politiker dar de hanvisar till "omvaxlande MAT" som motiv for att de vill ha massinvandring.

Det blir underhalland och avslojande. Jag har redan bidragit med ett avslojande.

Skicka in bidrag till MAT RACET!
http://svenskmedia.blogspot.com/2008/05/jag-utmanar-alla-till-mat-racet.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.