24 juni 2008

Libertarianism genetiskt?


Svenska forskare har upptäckt att hjärnorna på homosexuella och heterosexuella män ser annorlunda ut. Att de homosexuella männens hjärnor liknar de heterosexuella kvinnornas.
DN

Tänk om sådana skillnader inte inskränker sig till sexuella läggningar utan även är skönjbara mellan en hjärna på en libertarian och en socialist.

Att om man gjorde en
cat-scanRon Paul, Henrik Alexandersson, redaktionen på Reason,
Lew Rockwell, etc., skulle man se att de hade likartade hjärnvindlingar.

Och om man sedan gjorde samma sak på George Bush, John McCain och
Dick Erixon, så skulle man upptäcka att deras hjärnor var skrämmande lika.

En gång i tiden kallade jag mig - för att kortfattat ge en antydan om min politiska huvudtendens - libertarian, men efter att jag blivit invandringsrestriktionist, anti-EU, anti-interventionist ("isolationist"), och protektionist, så kunde jag inte med gott samvete fortsätta med det - trots att jag fortfarande är för skadereduceringsmodellen i fråga om drogpolitik, inte motsätter mig homosexuella äktenskap (i alla fall inte med argumentet att de utgör ett hot mot det heterosexuella äktenskapet) och vill avskaffa sexköpslagen - av rent principiella skäl. (Om något utgör ett hot mot äktenskap och kärnfamilj så är det skilsmässolagen och feminismen.)

Men så fick vi FRA-lagen och jag upptäcker på nytt att jag verkligen är libertarian i själ och hjärta, libertarian ifråga om min politiska läggning. Kanske den är så djupt rotad i min personlighet, att den aldrig går att ta bort. Kanske den rentav är genetisk.

Så inget ont som inte för något gott med sig (nonsens, förstås, men man säger ju så).

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.