12 juni 2008

McCain i ett nötskal

Det finns faktiskt fortfarande två presidentkandidater kvar i fjäsk-racet inför det amerikanska presidentvalet och en av dem heter McCain.
Han varken syns eller hörs så mycket i nyhetsrapporterna eftersom media redan gjort sitt val.
När man någon gång får veta vad MCCain står för är det emellertid svårt att få någon rätsida på det.

När det
gäller skatter har han en del goda idéer som att fortsätta Bushs skatteminskning; sänka bolagsskatten; fortsätta med en låg reavinstbeskattning; avveckla den alternativa minimi-skatten vilket kommer att spara 2000 dollar för 25 miljoner familjer varje år.

Men sedan börjar grodorna hoppa när han säger:"Amerikanarna har rätt att bli upprörda när de extravaganta lönerna och avgångsvederlagen för VDs inte står i relation till företagets framgång eller aktieägarnas önskemål"

Rena rama socialistiska avunds-uppvigligen!

Om han blir president ska han se till att dessa "felaktigheter" rättas till av regeringen.
Han säger att " regeringen kommer att kräva att alla aspekter av en VDs ersättning, inkluderande avgångsvederlag, måste godkännas av aktieägarna."

Hallå!
Aktieägarna är de som redan nu bestämmer. De väljer bolagsstyrelse!
Vi behöver inte en "konservativ" kandidat som vill att regeringen ska lägga sig i hur privata bolags sköts.

Ett annat exempel på McCains inkonsekvens ser man när det gäller "öronmärkta" pengar. (Politiker smyger in extra pengar till sina egna stater in i andra förslag så att de inte märks så mycket.)
McCain är den ende som tar fullständigt avstånd från detta, vilket är en ypperlig idé men så i nästa ögonblick börjar han fjäska för "varmisterna".
Mycket frustrerande!

4 Kommentarer:

Anonym sa...

så du anser alltså på fullaste allvar, att om tex. en politiker roffar åt sig så mkt pengar han bara kan, så är det okej, för han är ju folkvald.
på vilket sätt är det okej att avgångsvederlag etc är helt ur proportion till företagets resultat? och hur är du funtad när du ursäktar det med att "det är ju aktieägarna som bestämt styrelsen" det var nog det dummaste jag hört. du har nog bott i USA för länge och blivit smittad av kalla krigets vänsterparanoia, för alla dina texter genomsyras av en rädsla för allt som är det minsta rött.

Knute sa...

Heimdal, läs texten en gång till. Det står inte något om att folkvalda politiker vars löner betalas av folket skulle ha rätt att roffa åt sig. Tvärtom beröms McCain för att han tar avstånd från öronmärkta pengar.

Berit sa...

Heimdal, politiker/regering har absolut ingen rätt att lägga sig i vad privata bolag betalar ut i löner!

Anonym sa...

Vilka aktieägare skulle gå med på "avgångsvederlag ur proportion till företagets resultat"? Det händer bara när storägare uppträder svagt och inte tar sitt ägaransvar, t ex AP-fonder samt "folkrörelsefonder" á la Folksam som är för lata för att på allvar engagera sig i styrelsearbetet (det är ju ändå inte deras personliga kapital det handlar om).

Heimdal, ta du och starta ett företag själv så kan du disponera vinstmedel som du själv behagar.
Det är alltför ofta man hör detta socialistiska gnäll med avundsjuk anstrykning från latmaskar som aldrig skapat vara sig en vinstgivande rörelse eller arbetstillfällen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.