20 juni 2008

Mödrarnas Paradis

Teheran har öppnat en park för enbart kvinnor. En park där kvinnor kan vistas alla dagar utom fredag och där de kan ta av sina hijab, ligga i solen eller jogga i shorts och linne.

"Det här är så bra som det kan bli i ett muslimskt land. En plats där man kan få frisk luft och gå klädd som man vill"

I ett islamiskt samhälle bär kvinnorna huvudduk för att förhindra att männen blir sexuellt upphetsade därför att de ser hennes hår och kurvor.
I den kulturen behöver männen inte kontrollera sin lust eftersom kvinnan ses som boskap och det är bara att ta för sig.
Hur kan man begära att män med den barbariska attityden ska klara av att behärska sig i ett samhälle som tex. Sverige?

Men i vanlig ordning kan man ju se det som att det är det svenska samhällets fel att så många svenska kvinnor blir våldtagna!

Det hävdas ofta bland muslimer att den kvinnliga klädedräkten är frivillig och så kan man naturligtvis uttrycka det om alternativet är att bli våldtagen.

Mother's Paradise, som parken kallas har blivit enormt populär men.....om muslimska kvinnor gillar sina skynken så mycket borde det ju inte finnas något behov för en plats där man kan ta av sig kläderna?

Parken har dock inte enbart fått rosor. Det finns faktiskt unga kvinnor som vågar säga att "männen ska upplysas och lära sig agera som ansvarsfulla samhällsmedborgare och respektera kvinnor."
Vissa ogifta kvinnor reagerar också mot parkens namn och menar att det betyder att man inte har någon identitet som kvinna om man inte är mamma.

3 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Ja, män kanske är djur som går efter sina drifter, då allt kommer omkring, eller?
Suck!

Jag knycker denna och länkar från min hedersblogg!

Berit sa...

Kul att du finner mitt inlägg intressant.
Jag vill nog inte gå så långt som att säga att män med västerländsk uppfostran i allmänhet ger efter för sina drifter men om de våldför sig på kvinnor betraktas de som paria av hela samhället.
Vad gäller män från muslimska länder verkar det som vi accepterar,( tar för givet ) att de inte kan behärska sig om de ser lite hud. Det verkar inte som världen ställer samma krav på dem.

Knute sa...

I Danmark trækkes vi med fremmede drengebander, der chikanerer folk på badestrandene eller går til overfald på dem. Det kaldes vistnok ”kultur” og skyldes deres egne tanker og forestillinger. Thi for den rene er alting rent.

Spydpigen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.