03 juni 2008

Mångfald är styrka, men det är också rädsla

Från TT:Den franska skådespelerskan Brigitte Bardot dömdes på tisdagen att betala böter på 15 000 euro (140 000 kronor) för uttalanden om muslimer som enligt domstolen innebär hets mot folkgrupp.

Bardots synpunkter handlade om skäktning, den slaktmetod som tillämpas av muslimer och judar i enlighet med religiösa bud.

I ett brev 2006 till dåvarande inrikesministern (nuvarande presidenten) Nicolas Sarkozy klagade hon på slaktmetoderna och krävde åtgärder: att djuren bör behövas före slakt.

Den formulering hon använde: 'Jag har fått nog av att bli föst som boskap av hela den här befolkningen som fördärvar oss, fördärvar vårt land med sina fasoner.'

Domstolen anser det uppenbart att hon syftar på muslimer.

Bardot döms också att betala skadestånd till franska människorättsorganisationer, tusen euro i ett fall och symboliska en euro till två andra grupper. Domen måste dessutom publiceras i den skrift som ges ut av hennes djurskyddsorganisation.

Det är femte gången Bardot fälls i ett sådant sammanhang. Åklagarmyndigheten hade dock denna gång begärt ett villkorligt fängelsestraff.

I Frankrike, som länge höll muslimska länder som kolonier, finns i dag omkring fem miljoner muslimer. "

http://sydsvenskan.se/varlden/article331349.ece

* * * * *

Nedsättande kommentarer om muslimer är "rasism" (är muslimer en ras?), men nedsättande kommentarer om kristna eller svenskar eller vita är inte "rasism". T ex rubrik i AB: "När skall Gud tröttna på kristna!" Eller rubrik i AB: "Jag tänker aldrig föda en vit man". Eller Mona Sahlin:"Jag hatar allt genuint typiskt svenskt." Fredrik Reinfeldt: "Det ursvenska är blott barbari" (hade han kallat det urkurdiska eller urafrikanska eller urkinesiska blott barbari hade han åtalats).

http://www.aftonbladet.se/debatt/article204689.ab


http://sv.wikiquote.org/wiki/Mona_Sahlin


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=589029Däremot: "När skall Gud tröttna på (anhängare-av-annan-religion-än-den-kristna)", det är åtalbart!

Men det är klart - det är semestertider, vädret är medelhavsaktigt, ingen orkar bry sig om alarmister som springer omkring i bloggosfären och skriker "Orwell är här"; jag menar, kan verkligen EU bli diktatoriskt?

Givetvis inte! Diktaturer uppstår bara i primitiva länder. . . stryk "primitiva", säkert åtalbart. Ryssland t ex. För det kan bli en diktatur - är eventuellt redan en, fast Putin kallar styresskicket för "styrd demokrati". Och tänk på Kina.

Ja, ni ser själva.

Så varför skulle inte EU kunna bli en diktatur? För att europeer är genetiskt demokratiska till skillnad från ryssar och kineser?

För att vi aldrig haft diktaturer i Europa i modern tid - bortsett från Grekland, Italien, Spanien, Tyskland, Polen, Tjeckoslovakien, Jugoslavien, Albanien, Rumänien, Bulgarien, etc?

Nej, friends, Romans, countrymen, "Orwell är här", eller snarare "Big Brother". Men vad kan ni göra? Inte mycket antar jag, men ni kan ju åtminstone bojkotta quilsing-partierna i riksdagen.

* * * * *

Surfade nyss in på en patriotisk blogg, Engelbrekt Engelbrektsson, och undrar nu om dess innehåll skulle leda till åtal i Frankrike? Läs och fundera på svaret!

http://engelbrekt.wordpress.com/2007/01/25/muslim-attackerar-gynekolog-tbc-barn-sverige/

EU förbjuder att man använder dess flagga i EU-kritiska sammanhang.

http://europaportalen.se/react.php?compID=1&page=501&newsID=31651&more=3

EU:s federala polis kan begå brott utan att åtalas, om inte Europols chef häver agenternas immunitet. EU som aldrig respekterar folkomröstningar, utan ger alla länder en ny chans att rösta rätt, om man röstar fel. Eller myglar igenom en oönskad grundlag i en lätt reviderad form som ett fördrag!

Svenskar, europeer, vakna!

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Faktum är muslimer har ingen tolerans och å andra sidan, de är 1,3 miljarder människor som utgör en av de största konsumentgrupper i världen med ytterst lite produktions kunskap.
De fällande dom som utfärdas i europa, i själva verket är ett verktyg som håller muslimska stater nöjda så de kan fortsätta att köpa och konsumera europeiska varor. Vi helt enkelt stöder barbar regimer bara för att kunna tjena pengar och hålla vår ekonomi i trim.
/fd muslim

Varjager sa...

Folket klagar och PK elitens domstolar dömer i san Dhimmi anda.

Anonym sa...

Bra kommentar, Anonym

Anonym sa...

Jag såg ett dansk tv progam som sändes i svensk tv. Den handlade om att upprorsmakarna mot mohamed teckningarna. Där fick man se att upprorsmakarna hade inte sett teckningarna. De får pengar för att bränna ner ambassader och vara våldsamma olika sätt. När de fick se bilderna, då sade en: det liknar inte mohammed alls. Min erfarenhet är att det finns en del muslimer som är ganska inskränkta och tål inte höra hur ett västerländsk samhälle fungerar. De säger att det västerländska friheten är fel. De vill dessutom övertala alla andra att deras synsätt är den enda rätta. Hur kan det vara det i en global värld med en mängd olika tradioner, kulturer, synsätt etc?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.