22 juni 2008

Muslimer, moderater och Ecce Homo

I Örnsköldsvik har Elisabeth Ohlson Wallins fotoutställning Ecce Homo skapat en infekterad debatt. Många gillar inte att Jesus framställs i homosexuella miljöer.

Moderaternas gruppledare i kommunfullmäktige, Lars Näslund, är mycket kritisk till att Ecce Homo skall visas i Ö-vik. Han jämför utställningen med Muhammedkarikatyrerna och säger till tidningen Örnsköldsviks Allehanda:

- Men vi kan ju inte bomba sönder människor som muslimerna gör.

För detta uttalande har både han och tidningen anmälts för hets mot muslimer.
länk

Av detta kan man lära att i Sverige får man inte använda ordet muslimer längre. Går det bra att säga islamister? Då borde inte muslimer i allmänhet behöva känna sig utpekade.

Skämt åsido, vad jag förstår betyder ordet muslim att man bekänner sig till islam, och islam är en våldsam religion som i alla tider ägnat sig åt att bomba sönder människor. Så Näslund har faktiskt rätt i vad han säger.

Men man måste ha förståelse för att en del muslimer blir ledsna när de klumpas ihop med den mordiska lära som predikas i moskéerna. Vore det inte enklast för dem om de slutade kalla sig muslimer? Det går inte, islam säger att en muslim som överger sin tro ska dödas.

Sedan kan man misstänka att det inte är dessa "demokratiska" muslimer som gör anmälningar om hets mot folkgrupp. Lagen används av deras självutnämnda företrädare till att skaffa sig dominans över oss som inte tror på deras herrefolksideologi.Bild: Demonstration i Karlskrona mot Vilks karikatyrer av Muhammed som rondellhund. Inte en enda kvinna på bilden för övrigt.

Näslund i Örnsköldsvik är en trevlig gammaldags moderatpolitiker, vilket man inte kan säga om dem som sitter i regeringen. SvD kallar dem "moderata kamikazepiloter" som förlorat sina kärnväljare.
2 Kommentarer:

Anonym sa...

Som född i staden, denna demonstration är en förolämpning mot ett vackert torg med pampiga byggnader på tre av sidorna.
Mussarna är fö vända mot kyrka nr 2 vid torget, Trefaldighetskyrkan.
/GGG

Knute sa...

Karlskrona har norra Europas största torg, sägs det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.