05 juni 2008

Äntligen över!

Nu är det äntligen över.
Ett mail hemifrån talar om att Obama har fått över delegaterna till sin sida och vunnit nomineringen.
Hillary slickar sina sår just nu, men hon kommer igen i något annat sammanhang, var så säker.
Hon har inte officiellt lämnat scenen och det blir intressant att höra vad hon kommer att säga.

Obama uppträder som den värste rockidol under en gala. Publiken viftar med skyltar med texter som ”Förändring som vi kan tro på”.

Mycket symboliskt ….Massor utan egna tankar och åsikter. De vandrar in till dessa galor, får en färdig massproducerad skylt, sitter ner och hojtar och skriker. Fråga en i högen vilka förändringar de avser och svaret kommer att bli ett enda svammel.

Så kallade fokusgrupper samlar människor på olika ställen i landet, sedan testar de ord och uttryck på dem för att se hur de reagerar. Ord som ger en god reaktion som tex. ”förändring” och ”tro på” skickas till skylttryckeriet. Så väljer vi president i USA!

Hillary har börjat antyda att hon kan tänka sig en position som vicepresident men jag tror inte att Obama är så dum. Varför skulle han vilja ha Hillary och Bill hängande med näsan över allt han företar sig?
Dessutom tror jag att Hillary kommer tillbaka som presidentkandidat. Om hon blir vice kan hon inte gärna ställa upp mot Obama om 4 år och hon blir lite för gammal om hon väntar till 2016.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Så Obama blir alltså president? Ja, det var väl väntat, åtminstone enligt svenska medier.
Jag har hört att det finns en motkandidat, Mc-nånting, men enligt svenska journalister har han ingen chans. Han har i alla fall inte fått någon uppmärksamhet i Sverige.
Och svenska journalister har ju ett grundmurat rykte för kunnighet och opartiskhet.

Anonym sa...

Det är väl så all amerikanskpolitik fungerar. Förtryckta skyltar och alla säger samma ska. Skit som skit. Oavsett om det är demokrater eller republikaner.

Tyke Viking sa...

McCain kommer att sopa golvet med den totalt oerfarna svamlande Obama. Svensk vänstermedia förlöjligade också Ronald Reagan som presidentkandidat och president. USA:s eftermäle om Reagan är att han tillhör skaran av dom absolut största presidenter kontinenten någonsin haft trots vad Aftonbladet tycker!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.