25 juni 2008

Olja runt knuten

Demokraterna i USA är fullständigt emot att landet strävar mot ett energi-oberoende .
Man motarbetar oljeborrningar i både Alaska och utanför landets kuster. Inga nya raffinaderier får byggas och inga kol-eller kärnkraftverk.

I stället subventionerar man odling av majs för etanolframställning vilket gör att matpriserna går upp.
För att lösa det problemet skickar man till varje hushåll ut vad man kallar ett "stimuleringspaket", 600 dollar, för att hjälpa upp ekonomin! Sedan undrar man varför landet drabbas av inflation.

Under tiden underhandlar Kina med Kuba om att borra i vattnen mellan Kuba och Florida. Det statligt ägda kinesiska Sinopec har skrivit under ett kontrakt som innebär gemensam utvinning av olja och mineraler enligt
World Security Institute.

Med Kina och andra länders hjälp får Kuba åtminstone modern utrustning nu att ersätta de urgamla, läckande ryska pumpar som jag såg i landet på 90-talet.
Enligt en bekant som just flög över området syns det ännu inga plattformar men man räknar med att börja borra inom ett år.

Man har mutat in ett 50-tal områden och länder som Indien, Brasilien, Italien och Spanien är intresserade av att köpa in sig.

Allt detta på grund av Demokraternas energipolitik, som jag inte förstår. Kan någon förklara?

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Ett högre oljepris stället även till det för den amerikanska bilindustrin, för att inte nämna allt som består av olja.

Inte särskillt smart drag av demokraterna som sagt, men vad gör man inte för att unvika den globala uppvärmningen som vi ständigt plågas av?

Carl T sa...

Och när oljan tar slut? Demokraterna är oansvariga. Men det är även stadsjeepar och den livsstil vi byggt upp under efterkrigstiden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.