26 juni 2008

Rysare: övervakningen av svenskarna kostar miljarder


Den svenska staten nöjer sig inte med den superdator de beställt till Försvarets Radioanstalt, FRA, nu vill de ha en till! Att övervaka alla människor kräver ohyggligt mycket plats på hårddisken. Och inte nog med det, staten blir tvungen att dammsuga det privata näringslivet på kompetent personal som ska övervaka datatrafiken in och ut från Sverige.
Computer Sweden, Computerworld

Våra grannländer är inte förtjusta. Till exempel kräver finska myndigheter att finska telefonsamtal inte längre ska gå genom svenska kablar.

”Det nästa blir väl att svenskarna har rapporteringsplikt till EU’s spritt nya ’övervakningscenter’ om vad danskarna skriver till varandra om, och så kommer bo-pissaren Morten Kjærum och hans saudiska bakmän (?) kanske och klipper i Danmarks Rikes Grundlag,” skriver Anna Lyttiger.
Dansken Morten Kjærum är direktör för Europeiska unionens byrå för grundläggande rättigheter, European Fundamental Rights Agency, FRA, beläget i Wien. Han är känd för sina goda förbindelser med Saudiarabien. Han är också känd för att kritisera danskarna och Väst i det hela taget, vilket ju kan uttryckas som att han pissar i eget bo.
”Det muslimska Broderskapet, Antifascistisk Aktion (AFA) och andra skojiga party-klubbar kommer kanske också att ha nytta av denna totalitära källa till information, de är ju ‘vännerna’ – möjligheterna och perspektiven är skam både spännande och underhållande, inte sant?”
Både Sverige och EU har ett FRA, ett sammanträffande som ser ut som en tanke.Svenskarna kan övervaka Folketinget.

Den nya svenska övervakningslagen gör det från nästa år möjligt för svenskarna att övervaka den elektroniska kommunikationen till och från Folketinget. Det gäller för alla Telia-kunder i Danmark.

Danska politiker är skakade: "Det enda man får ut av att avlyssna folketinget, är en utmärkt tupplur."

Computerworld, Hodja


sds dagen

3 Kommentarer:

Knute sa...

Liza Marklund: FRA - granska er själva:

"Jag tycker det är helt rätt att publicera namn och adress till FRA:s anställda. När de nu ska känna till allt om oss, då har vi väl åtminstone rätt att veta vilka de är? För övrigt borde FRA börja med att granska sina egna anställda. Jag vet att det finns folk inom företaget som är misstänkta och dömda för brott, bland annat för att de förföljt och trakasserat kvinnor. Vad händer när sådana idioter får fri tillgång till allt som kvinnorna gör och säger?"

Anonym sa...

Heja - tack for översättningen - det är roligt at se sine ord på svenska.

Keep up the good work!

Knute sa...

Tak Anna! Jeg vil love for at det ikke er nemt at oversätte dine skarpsindige og underfundige tekster.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.