26 juni 2008

Åsiktsregistrering pågick till 1998

”En försumlighet av justitiekanslern 1990 ledde till omfattande olaglig åsiktsregistrering inom Säpo ända fram till 1998, konstaterar Säkerhetstjänstkommissionen, vars betänkande diskuteras i riksdagen idag [. . .]

DET LÄCKTE UT i medierna att Säpo ägnade sig åt olaglig åsiktsregistrering. Därför fick JK Hans Stark år 1988 i uppdrag att undersöka saken [. . .]

Kommissionen konstaterar att det även i dag finns en påtaglig risk för att förbudet mot åsiktsregistrering överträds i samband med övervakning av personer verksamma i politiska ytterlighetsgrupperingar."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=101941

Om man kan Säpo-registreras för att man prenumererar på en kommunistisk tidning (se artikeln på länken), vad finns det då för skrupler när det gäller att kartlägga de som besöker politiska extremistsidor på internet?

Om en organisation som jag var medlem i 1974.

”Demokratisk Allians (DA) var en partipolitisk organisation i Sverige med starkt antisocialistisk prägel, känd bland annat för sitt stöd för USA:s krigföring i Vietnam, vilja att ansluta Sverige till Nato och för sitt starka motstånd mot dåvarande statsminister Olof Palme. DA bildades under 1960-talet. Den minskade i betydelse sedan Vietnamkriget avslutats och Olof Palme förlorat statsministerposten, vilket inträffade 1975–1976.

DA var upptagen i Säpos register för samhällsomstörtande organisationer 1973 till 1993. [källa behövs] Organisationen hade dock inte i sitt program något som tydde på en samhällsomstörtande inriktning, vilket sägs vara ett krav för registrering, och invändningar sägs ha gjorts från Rikspolisstyrelsen till regeringen med anledning av detta.”

http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratisk_Allians

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Nuförtiden är det ju EXPO som sysslar med åsiktsregistrering under täckmanteln att man är en tidsskrift.

Anonym sa...

Jag undrar om de registrerar AFA/Antifa terrorister eller om de slipper insyn,

Om sossarna sitter vid makten slipper nog vnsterextremsiterna granskning. Borgarregeringen ser inte ut att ha kolla pa dem heller, hur kan de annars ga fria efter allt de gjort?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.