01 juni 2008

Skandinavien – fantasins halvö

En vanligt fantasi nuförtiden är att man inte behöver jobba, eller om man måste så är jobbet till för att må bra. Jobb som fångvaktare är uteslutet, det blir man deformerad av, ens hela personlighet kommer inte till uttryck. Möjligen kan man tänka sig att jobba bakom en dator i administrationen. Bättre att släppa fångarna loss, det ser snyggt ut i statistiken. Men vart tog kvinnofriden vägen? Det är bara i fantasin som våra våldtagna småstäder ligger i landet Idyllien.

Allt fler människor vaknar emellertid upp från de otroliga illusioner som politiker och media tutar i oss, mångfaldiga hallucinationer om att muslimsk invandring är bra för ekonomi och samhälle. Krisen i den offentliga sektorn är kronisk och blir inte avhjälpt av att Sverige importerar arbetslöshet.

Invandringen är både orsak och symptom. Utan generös välfärd ingen invandring. Men krisen skulle ha kommit ändå. Sjukvården får ständigt mer pengar men konstigt nog resulterar det inte i fler sjukhussängar utan i fler administratörer. Så har det varit ända sedan 1968 då universiteten svämmades över och en examen inte längre var en garanti för ett välbetalt jobb. Tursamt (?) nog exploderade den offentliga sektorn så det blev jobb ändå.

En lukrativ sektor är invandringsindustrin där många svenskar fått jobb. Efter en duvning i mångfaldstänkande på universitet och högskolor känner de sig beredda att omvända muhammedanerna till jämställdhet mellan kvinnor och män. Lycka till.

Broderlandet Norge är lika illa däran som Sverige, om det är någon tröst. Skandinavien fantasins halvö. För att inte tala om fantasins ö Storbritannien som utsatts för ett samhällsexperiment som det knappast lär återhämta sig ifrån. Under premiärminister Blairs regimente strömmade muslimska invandrare in samtidigt som det blev förbjudet att kritisera islam. Resultatet ett samhälle i upplösning och städer och stadsdelar där inte längre engelsk lag gäller. Den multikulturella fantasin är idiotisk, ett samhälle måste ha en gemensam kultur och gemensamma normer.

Den offentliga sektorn har spårat ut. Varför arbeta och betala skatt som bara försvinner till ingen nytta? Tyvärr är nog inte privatisering någon universalmedicin. Kanske blir sjukvården effektivare om den bedrivs privat. Men pengarna kommer förstås från skattebetalarna. Ett sjukhus kan inte gå i konkurs, så särskilt effektivt lär det inte bli. Går det att privatisera fångvården och utlokalisera den till Sibirien? Jag gissar att välfärdssystemet kommer att trampa på länge än, men sanna mina ord, en dag kommer vi att upptäcka att det inte längre håller.

Favorit i repris: debatten mellan Åkesson och Sahlin:4 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Välkommen tillbaka.

Nu blir det ordning på torpet.

Beträffande din text: det är inte bara muslimsk invandring som är problemet. Även om den är i en klass för sig.

All utomeuropeisk invandring medför problem, i alla fall i den omfattning som vi nu haft.

Kanske med undantag för de självförsörjande ostasiaterna, som förutom att vara självförsörjande dessutom är betydligt laglydigare än svenskar och andra västerländska folk.

Jag tycker att vi bör ha japanerna som förebilder, eftersom dessa avvisar massinvandring och mångkulturalism för att de uppskattar och vill bevara sin egen kultur.

Det skrämmande är att vi aldrig behövt muslimsk invandring av ekonomiska skäl utan tillåtit den av s.k. humanitära skäl.

I den mån vi behöver arbetskraftsinvandring, så är det kvalificerad sådan och den bör vårt eget näringsliv kunna ombesörja.

Fast jag tycker att vi även bör vara restriktiva där, så att inte snikna företagare massimporterar t ex indiska dataingenjörer och gör svenska sådana arbetslösa.

Jag har inget emot östeuropeer, tvärtom, faktiskt, men jag tycker det är fel att som Storbritannien tillåta massinvandring av dem.

Har för mig att hälften av alla brittiska barnbidrag betalas ut i Polen.

Invandring skall bara tillåtas i liten skala och med långa mellanrum samt helst från länder med kulturer som påminner om det egna landets.

Anonym sa...

SD är ju ett gäng med nötter. Han visade verkligen vilken nolla han är.

Anonym sa...

Svar till Anonym! 4% av Sveriges befolkning är nötter! Och till 2010 kommer förmodligen hela 10% Bestå utav nötter......

Anonym sa...

Säger väl allt. SD är ett jävla missnöjesparti precis som Ny Demokrati. SD är fett inkompetenta på precis allt. De kan bara gnälla på invandringen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.