13 juni 2008

SkrämselpropagandaFastighetsmäklare och husägare i La Manga, Spanien hotar att stämma Greenpeace eftersom organisationen för 6 månader sedan publicerade en bok med datormanipulerade bilder av området.

La Manga är ett populärt semesterområde med livlig turistverksamhet, grönskande dalgångar med apelsin och citronträd och vackra stränder.

Greenpeace's shoppade foton visar öken i stället för apelsinträd och hotell och hus översvämmade av havet och deras förklaring är att de vill göra allmänheten uppmärksam på vad som kommer att hända om vi inte stoppar den globala uppvärmningen.

Husförsäljningen i området har på grund av detta sjunkit med 50% och befolkningen i La Manga vill stämma Greenpeace på 60 miljoner dollar.

Bara en liten påminnelse; Det har inte varit någon uppvärmning under de senaste 10 åren!

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Såg ett program om det sista folket som lever helt isolerade och av renskötsel i norra sibiren. Enligt detta folk så hade det blivit kallare på sommarhalvåret. Nu var dom tvugna att bära tunga vinterkläder till skillnad för 40 år sedan då dom knappt kunde vara ute pga hettan.

Anonym sa...

http://arcticcircle.uconn.edu/NatResources/nenets.html

Lite info om folket, har för mig att programet gick på nationalgeographic-channel.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.