14 juni 2008

Som om ingenting häntDiktaturens fula tryne fick vi se i TV efter att irländarna röstat nej till EUs nya konstitution. "Ratifikationen fortsätter", sa EU-bossen Barroso. Sveriges Reinfeldt: "Nu ska vi gå vidare utifrån vad som hänt." Det vill säga "Nu ska vi gå vidare som om ingenting hänt." Riksdagen ska fortfarande säga sitt om Lissabonfördraget i höst, trots irländarnas nej i folkomröstningen. Det säger EU-minister Cecilia Malmström.

Oppositionens ledare, Mona Sahlin, har försäkrat att socialdemokraterna i Riksdagen kommer att levera de nödvändiga rösterna till godkännande av Lissabonfördraget. I själva verket vill alla de sju riksdagspartierna ha den nya konstitutionen. För Miljöpartiet och Vänsterpartiet öppnar den nya möjligheter till miljöstyrning och planekonomi. Deras nej är bara läpparnas bekännelse för att värva röster, deras bekymmer för demokratin i Europa är inte trovärdigt. De enda alternativen är Sverigedemokraterna och Junilistan.

Varför är det acceptabelt i ett "demokratiskt" EU att ignorera nej i folkomröstningar? Först den franska och den nederländska och nu den irländska? När ska Europas folk tröttna på att dras med näsan i smutsen av sina politiker?

I Finland kräver Ålands hemstyre att få snus tillåtet, annars blockerar de Lissabonfördraget. Om bara våra svenska politiker vore lika svensksinnade.

Efter att ha bott i en handfull europeiska länder har jag identifierat mig med dem. Det vill säga jag känner mig svensksinnad och dansksinnad och så vidare, även europasinnad. Men entusiasmen har svalnat betydligt efter att det gått upp för mig att EU är på väg mot diktatur.

Uppdatering:

"För att komma vidare med Lissabonfördraget måste Europas stats- och regeringschefer nu finna en lösning på hur den sociala dimensionen återupprättas," skriver Wanja Lundby-Wedin, ordförande för LO och den europeiska fackföreningsrörelsen EFS, tillsammans med John Monks, generalsekreterare för EFS.

Tack för detta uppenbara erkännande av att EU är ett socialistiskt projekt! Facket och sossarna struntar i om EU är en demokrati bara de får igenom sina krav.

sds

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Knute: var i vänsterns partiprogram hittar du ens en antydan till planekonomi?

Knute sa...

Planekonomi kan införas på andra sätt än genom statligt ägande, till exempel prisregleringar och andra regleringar. Både Sverige och EU är genomreglerat. Kommunisterna har varit den ideologiska motorn i denna process.

Anonym sa...

Jag är synnerligen kluven i EU-frågan. Som förtagere har det blivit lättare, mycket lättare.
Det kanske hade kunnats ordna på ett annat sätt?
Som privatperson ser jag i framtiden hur EU och den byråkratiska kolossala överbyggnaden kommer att inkräkta på mitt liv och att de socialistiska inslagen blivit allt fler och mer påfallande.
Stridropet har varit: mer makt åt andraklassens politiker - mindre åt folken!
DET gillar jag inte.
Och, då för mig individen är viktigare än kollektivet så..

/GGG

Anonym sa...

Och se hur bra det blev:D

Anonym sa...

Knute,

Vad har du för belägg för att Vänsterpartiet egentligen skulle vara för EU? Bara för att EU har vissa vänsterfasoner för sig innebär inte att EU i grund och botten är ett vänsterprojekt. EU bedriver ren högerpolitik genom exempelvis vurmandet för fri rörlighet av varor framför sociala konsekvenser (t.ex. i alkoholfrågan). Vänsterpartiet har nog väl så många skäl till att vara emot EU som Sverigedemokraterna och Junilistan.

/Ej vänsterpartist

Anonym sa...

OBServera att Junilistan (och snart inte heller miljöpartiet) är emot EU.
För oss som vill att Sverige ska lämna EU och åter bli ett fritt land återstår alltså tyvärr bara SD och V att rösta på i nästa års EU-parlamentsval (HU!)

/Ej heller vänsterpartist

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.