24 juni 2008

”Sorgligt”, tycker Sveriges förenade mångfaldsivrare


Ända sedan kårhusockupationen i Stockholm 1968 har Sveriges studentkårer styrts av folk med utpräglade vänsteråsikter. Tredje världs-romantiken har blommat och man har haft agenter i Pakistan och andra länder för att locka studenter till Sverige. Man har utgivit kampskrifter mot avgifter på studier såsom varande kapitalistiskt.

I sin förblindelse har dessa röda och gröna mångfaldsivrare inte fattat att de sågar av den gren de sitter på. Eftersom de vill att såväl utländska som svenska studenter ska studera gratis har de kämpat mot studieavgifter för utlänningarna. Hur ska de göra nu då, när regeringen sätter ner foten för anstormningen av tiotusentals ansökningar från utomeuropeiska länder? Är det diskriminerande? Måste inte studentkårerna i den marxistiska logikens namn kräva avgifter för svenska studenter också?

Tidigare inlägg:
Invandrare studerar gratis i Sverige
SvD: Inte längre gratis studera i Sverige

3 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Förmodligen, det mesta i högerns samhälle ska vara egenfinasierat. De bangar inte ur heller, efter alla val de vinner kommer samma krav; avgiftsbelägg varje boklån på våra kommunala bibliotek!

Knute sa...

Det vore naturligtvis synd om även svenska studenter skulle behöva betala avgifter. Men jag tror inte det är regeringens syfte, utan snarare att få kontroll över vilka utomeuropeiska studenter som kommer hit. Antag att det kommer att kosta 60.000 kr per termin. Dessa pengar kunde studenten få tillbaka i form av stipendier. På det viset skulle Sverige kunna locka hit duktigt folk.

Anonym sa...

När det gäller egna inkomstkällor är dom röda i kåren bestämda.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.