27 juni 2008

the Terrorism Act

För några dagar sedan skrev jag om att röntgenmaskiner, som kan se genom kläderna, kommer att installeras vid alla större flygplatser.

En av mina undringar gällde hur muslimska kvinnor skulle komma att reagera när säkerhetspersonal inte bara kan uppfatta metallföremål utan också verkligen se kroppen som finns under plaggen.

Nu ser jag att muslimer i London protesterar över säkerhetskontroller vad gäller kollektivtrafiken. Nya röntgenmaskiner och scanners ger polisen bättre möjligheter att hitta presumtiva terrorister men mest av allt protesterar man emot spårhundar.
Muslimer anser att det strider mot deras religion att bli luktad på av en hund.
Hundar vill man ju som bekant inte ha att göra med.

Kvinnorna
klagar också över att trots att de täcker sina kroppar med tygsjok kan någon ändå se konturerna så det förfelar avsikten med att försöka dölja sig.

Säkerhetspersonal har dragits inför domstol vid ett flertal tillfällen eftersom vissa "asiater" och svarta tycker att de blivit utvalda på grund av ras och utseende och att bli utsedd för screening var förnedrande.

Det är väl inte underligt om unga män med arabiskt utseende blir utplockade för extra kontroll? Så gott som alla terroristbombare har varit unga män med arabiskt utseende!
Klaga hos höga vederbörande över det i stället.

Ett förslag för att undvika missförstånd, vore att kontrollera alla män som passar in på ovanstående beskrivning.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.