06 juni 2008

Tro dem inte !

Som alla vakna svenskar redan vet så kan man inte lita på journalister inom massmedia. De ljuger och förtiger sanningen i alla sammanhang till svenskars nackdel och invandrares fördel.
Förstasidenyheter i TV och tidningar gällande en svensk som efterlysts för bankrån i Tyskland är ett typiskt exempel.

Aftonbladet och TV4 meddelade i går:

Svensken knyts till maffianät.

Medlemmarna i ligan bakom rekordrånet i Berlin 1995 kom huvudsakligen från två maffialiknande brottsnätverk i Tyskland. – Männen bakom ligan kom från två familjer som är mycket tungt brottsbelastade här i Tyskland, säger Nico Wingert, reporter på tidningen Berliner Kurier, som har skrivit mycket om ”tunnelgangsterligan”, som ligan kallas i Tyskland. Det är familjebaserade nätverk som sysslar med allt ifrån rån, narkotikahandel, vapenhandel och prostitution till ekonomisk brottslighet, pengatvätt och handel med stulna bilar.

Svensk misstänkt för tyskt rekordrån Karlskogabo häktad för tyskt jätterån

Sanningen: Mannnen är en kriminell libanes som bl a suttit inne för bankrån i Beirut. Han har bara bott i Sverige några år (vallfärdas hit i likhet med snyltgäster från hela världen). Således är han lika lite svensk som en svensk nyligen inflyttad till Afrika är neger.
Är det någon vettig människa som begriper varför journalisterna ljuger på detta sätt? Vad är det för pervers smutskastning av svenskar de ägnar sig åt?
I Danmark räds journalisterna inte sanningen utan skriver utan omsvep när det handlar om invandrare och informerar om var de kommer ifrån. De beskyller inte sina egna landsmän för brott som invandrare begår.

Hat tip N-E Hennix

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Du är inte svensk Berit.

magnus sa...

anonym: I så fall är inte t ex syrianer i Sverige syrianer. Men vet du: De säger själva att deras land är det de föddes i; att de är syrianer. Tycker du det är fel och vad ska du i så fall göra åt det? Skicka mail till syrianska föreningen och klaga?

Skriv förresten namn när du så här förment och barnsligt anklagar andra.

magnus sa...

anonym: Detta med nationstillhörighet är förresten inte oviktigt, och den mångkulturella utopin kan knappast fungera bättre än ett samhälle helt utan kärnfamiljen med de förhållanden som finns inom den. Det handlar om vårt behov av att identifiera oss.

När det gäller religösa eller radikala muslimer finns ett förakt mot väst, och man talar i moskéerna ofta föraktfullt om väst som något som ska besegras, är okej att se ned på mm. Tror du att deras största önskan är att bekänna sig till Sverige och den svenska kulturen, eller försvara svenskar i konflikt med deras egna. T ex då de stämt simhallar på enorma belopp för att de inte enligt reglerna för alla tillåtit heltäckande slöja i simhallen och därför till sist får böta för diskriminering?

I Saudiarabien åker man i finkan om man påträdffas med en bibel eller utövar kristen tro öppet. Diskrimineringslagar där? Ja, *för* diskriminering, och det är de slöjbärande muslimernas mål även i Sverige. De vill alltså ha en diskriminerande lag trots att de använder vår diskrimineringslag som syftar till att det ska vara lika för alla.

Läs och tänk!

Anonym sa...

Är det inte bara ett sätt att väcka intresse kring sin torftiga nyhet? Vem bryr sig om att tysken eller turken A har häktats för någonting? Påstås han däremot vara "svensk" så hoppas man kanske få sälja någon extra kvällstidning.

Fast nu har väl de flesta lärt sig att det i media finns svenskar och svenskar och att vissa är mer svenska än andra men att allra svenskast är de som nyligen fått svenskt medborgarskap.
Förresten finns det enligt Sahlinskan (?) inga svenskar så hela frågeställningen är ytterst komplex men lösningen kan vara att alla betraktas som nuvarande svenskar, förutvarande svenskar och blivande svenskar. De senare är förstås de som ännu inte sökt asyl i landet.

magnus sa...

Berit. Ja! Helt riktigt att ange nationalitet, och särskilt värdefullt där den är relevant för brottstypen.

Att inte göra det är att ställa lägre krav på invandrare vilket i sin tur faktiskt är att se ned på dem alla, generellt.

Det är en information om samhället som medborgare har rätt att få. Att säga att en ickesvensk (i den meningen att personen själv inte i någon rimlig mening definierar sig som svensk) invandrare är "svensk" är rena desinformationen!

Detta var ju ett klockrent exempel på hur medierna desinformerar!

Anonym sa...

Libanes = svensk Nej

Zlatan = svensk Nej

Mors lilla Olle = svensk Ja.

magnus sa...

Som vanligt släpper du inte fram kommentarer Berit? Det är givetvis upp till dig att göra som du vill, men den attityd som ligger bakom att gallra kommentarer ogillar jag skarpt
och kan bara se det som ett slags mästrande.

magnus sa...

Förlåt, inte som vanligt, utan som många gånger tidigare borde jag ha skrivit. Sak samma.

Berit sa...

Magnus, vad är det du har problem med? Vad jag vet har jag inte skippat några av dina utmärkta kommentarer.
Så länge någon inte är alltför oförskämd eller slänger ur sig provokationer bara för att de är grälsjuka går de genom min sil.

Eftersom jag sedan nästan tre veckor tillbaka befinner mig på resa i detta fagra sommarsverige blir det sporadiskt bloggande.
Om det gör att du känner dig "mästrad" är det upp till dig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.