23 juni 2008

"Ungdomar"


Våga lita på andra - även ungdomar,
skriver Ove Sommar, Svenska missionskyrkan, i tidningen Dagen.

"Gå ut när som helst. Om vi inte vågar gå ut så avfolkas gatorna. Då blir det fritt fram för det fåtal individer som avsiktligt vill skada andra människor."


Ett dåligt råd till unga tjejer, tycker jag. Ove Sommar blundar för verkligheten och har gått på propagandan från
kriminolog-gänget vid Stockholms Universitet och Brottsförebyggande Rådet, som hävdar att brottsligheten minskat. Men den har tvärtom ökat. Inte minst antalet våldtäkter.

Jag har inget minne av att det varit så här otrivsamt tidigare. Visst, genom invandringen växer Sverige så det knakar men måste våld och kriminalitet också göra det? Tydligen.

Ännu ett talande citat: "Ondskan ligger inte i det ökande våldet - eftersom våldet inte ökar. Ondskan ligger i den negativa bild vi aktivt eller passivt tillåter att bre ut sig. Tekniskt sett är det förtal. Omvänd er och sprid i stället kärlek."

Jag skulle vilja fråga Ove Sommar: Om det nu visar sig att du har fel och våldet ökar, gör det någon skillnad för dig? Ondskan verkar inte befinna sig i verkligheten utan i den negativa bilden av verkligheten. Om man inte vandrar på rosenröda moln och tycker att alla är snälla, är man då per definition en rasist som gör sig skyldig till förtal av "ungdomar"?

Vilket hyckleri! Det värsta är att självbedrägeriet genomsyrar hela samhället.

En farlig företrädare för detta synsätt är professorn Masoud Kamali. Han skriver:

De etablerade partierna har redan förverkligat ny demokratis främlingsfientliga program, som till exempel hårdare asylpolitik, hårdare krav på invandrarna, normaliseringen av kulturrasismen och framställningen av "invandrarna som problem".
Kamali tycker inte att det är lämpligt att tala om problemen med den muslimska massinvandringen. Att nämna att islam är odemokratiskt är därmed också olämpligt. Han arbetar således ihärdigt på att flytta fram islams positioner. Lögnaktigheten i hans uttalande avslöjas av Thoralf Alfsson:
Skall bli intressant att se om någon från "riksdagspartiet" vågar ifrågasätta detta påstående. I min värld har det varit raka motsatsen de senaste åren i Sverige, mildare asylpolitik, inga krav på invandrare, absolut ingen kulturrasism och fullständigt tabu att se invandrare som ett problem.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.