27 juni 2008

Vi får diktatur för skattepengarna

Socialdemokraten Marianne Mikko har fått igenom ett lömskt förslag i Europaparlamentets kulturutskott. Bloggare ska registreras, ja än värre, de ska åsiktsregistreras:

"Bloggarnas legala status skall klargöras och kategoriseras utifrån deras åsikt och agenda”.

Det märks att Mikko har en bakgrund som journalist i det forna Sovjetunionen. Det märks också att EU börjar likna Sovjet eftersom politikerna tar emot förslaget med sådan entusiasm. Undrar hur den svenska riksdagen skulle ställa sig? Antagligen som vid omröstningen om FRA-lagen nyligen - 348 skulle rösta för åsiktsregistrering och en enda emot.

Politikerna är desperata nu när vanliga människor kan uttrycka sig fritt via bloggar. Politiker är förresten fel beteckning, för de representerar knappast sina väljare längre. Partierna vi röstar på behöver inte ens medlemmar, de får våra pengar ändå i form av statsbidrag. Vi betalar en massa skatter till svenska staten och EU och ju mer pengar vi betalar desto klåfingrigare blir de för att kunna kontrollera våra liv i minsta detalj.

Journalistförbundet stöder Marianne Mikko! Svenska journalister vill inte ha konkurrens. Presstödet har gjort att de precis som politikerna är en del av den socialistiska statsapparaten.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Detta är ju inte klokt.

Betyder det här då att ni som bloggar kan söka politiskasyl någonstanns, för det här är väl så nära åsikts registrerande man kommer och det tillåter väl inte FN? Eller oj vad naiv jag är, FN arbetar väl bara för u-länderna. ;)

Anonym sa...

Det blir väl att börja svartblogga?

Unknown sa...

Läser man Journalistförbundets kommentar till Marianne Mikkos förslag ser man att just på den punkt som du skriver om, registering av bloggare stöder SJF inte resolutionen:

"– Vi har inom ramen för EFJs arbete träffat Marianne Mikko och diskuterat hennes förslag till parlamentet. Däremot är vi mera återhållsamma när det gäller resolutionens inställning till bloggare. Där vill Marianne Mikko och parlamentets kulturutskott se någon form av – visserligen frivillig, men ändå – registrering av bloggarna. Självklart är det bra med namngivna och identifierbara bloggare, för debattens och trovärdighetens skull. Men det måste finnas möjligheter att blogga också anonymt, det är en del av yttrandefriheten."

http://shorl.com/frikopestetihi

Knute sa...

Snygg formulering, "Självklart är det bra med namngivna och identifierbara bloggare, för debattens och trovärdighetens skull. Men det måste finnas möjligheter att blogga också anonymt, det är en del av yttrandefriheten," men kan man lita på den? Ger man djävulen lillfingret tar han hela handen.

Unknown sa...

Du påstod att Journalisförbundet stödde förslaget om registrering av bloggar.
Av SJF hemsida framgår klart att man inte stöder Mikkos förslag i den delen.
Du slirar på sanningen.

Knute sa...

Claes Leo, det tycker jag inte jag gör. Jag skrev att Journalistförbundet stöder Marianne Mikko:

"Vi delar hennes oro, och instämmer till största delen i resolutionen, säger Arne König, vice ordförande i Journalistförbundet och ordförande i EFJ, den Europeiska Journalistfederationen.

Det märkligaste ändå är att Svenska Journalistförbundet inte tar skarpt avstånd från Mikko."

http://kurtlundgren.webblogg.se/2008/june/bloggarna-gammal-politik-ej-langre-mojlig.html

Anonym sa...

Forslaget bliver formentlig aldrig en realitet. Men hvis det gør, må vi til at uddele illegale blade, som vi gjorde i Danmark under besættelsen.

Unknown sa...

Det SJF stöder i resolutionen är de delar av resolutionen som du inte alls tar upp i din postning.
Det förslag du kritiserar - registrering av bloggare - tar SJF avstånd från.

"Journalistförbundet instämmer till stora delar i den resolution om mångfald i medierna som EU-parlamentarikern Marianne Mikko lagt fram för Europaparlamentets kultur- och utbildningsutskott. Men inte delen som handlar om registrering av bloggar.

* Slå vakt om mångfalden i medierna.
* Tillsätt självständiga medieombudsmän i medlemsstaterna.
* Skapa system som övervakar och förverkligar mångfald i medierna.

Det här är några centrala punkter i den resolution kring ägarkoncentration och mediefrihet som antogs av Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning på onsdagen."
http://shorl.com/frikopestetihi

För att undvika missförstånd, det "mångfald" som resolutionen talar om är motsatt till "koncentrerat, enkelspårigt".

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.