23 juli 2008

Centerpartistisk nämndeman dömd till tre års fängelse

Den 67-årige centerpartisten Per-Olov Zethrin som stått åtalad misstänkt för att ha tvättat svarta pengar åt det kriminella mc-gänget Red Devils dömdes i fredags till tre års fängelse av Falu tingsrätt.

Efter ett av polisen i Dalarnas läns största tillslag hittills greps 16 personer i maj i en mycket stor ekobrottshärva. Elva personer från Dalarna och fem från Stockholmsområdet greps och åtalades senare för bland annat grova skatte- och bokföringsbrott.

En av dessa är Per-Olov Zethrin från Lidingö som tidigare varit kommunpolitiker för Centern. Han har även suttit som nämndeman i Stockholms tingsrätt.

Enligt domen [B1393-08] ska han ha tvättat svarta pengar och förfalskat fakturor för flera miljoner kronor genom sina faktoringbolag i Stockholm åt mc-klubben Red Devils i Falun, som har en stark anknytning till Hells Angels.
Han döms för bland annat grovt bokföringsbrott och skattebrott till tre års fängelse av Falu tingsrätt.

Tidigare
här på bloggen har jag skrivit om f.d. nämndeman Bodil Schibli som hudflängdes och vars integritet ifrågasattes av Skånskans Torbjörn Wester därför att hon skrivit invandringskritiska brev till Reinfeldt.

Man frågar sig om någon inom mediavärlden kommer att granska de beslut som Per-Olov Zethrin fattat när han suttit som nämndeman i Stockholms Tingsrätt , ledamot eller suppleant i Lidingö Stads Tomt AB, Socialnämnden, Förskolenämnden, Kultur-och Fritidsnämnden, Kommunfullmäktige, Fritidsnämnden, Taxeringsnämnden, Taxeringsdistrikt, Socialdistrikt 1, Högsätrastyrelsen....

Om han varit så oärlig när det gäller hanterandet av andras pengar att han dömts till tre års fängelse kan man ju verkligen ifrågasätta vad han haft för sig på andra ställen där han varit inblandad.

1 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Det där måste vara fel.

Det är bara Sd som har kriminella politiker.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.