31 juli 2008

Döda en hetero-svensk aldrig ”hatbrott”

Min vuxna dotter påpekade att knivöverfallet häromdagen på ett par homosexuella män var ett ”dubbelt hatbrott”:

dels knivhöggs den ene av dem för att han var bög, dels för att han var svensk (en av angriparna skall ha sagt ”alla svenskar är bögar”).

Mer info på Robstens blogg

Problemet är förstås att svensk-delen faller bort, eftersom man kan döda hur många svenskar som helst av rasistiska motiv utan att bli dömd för hatbrott.

Frågan kvarstår om icke-svenskar med rötter i tredje världen slipper åtal för hatbrott om de knivar bögar, bara för att de själva tillhör en minoritet som det är – snyft – jättesynd om.

Kan en gärningsman tillhörande en extra skyddsvärd grupp åtalas för hatbrott mot ett offer tillhörande en annan extra skyddsvärd grupp?

Om så är fallet, så lär vi få bevis för detta i en framtida rättegång. Men kommer en sådan rättegång att få pedagogisk publicitet, med tanke på gärningsmännens extra skyddsvärde?

En oerhörd viktig diskussion rent principiellt, en som jag vet med hundraprocentig visshet vänsterbloggar och libertarianska bloggar à la Henrik Alexanderssons kommer att undvika.

Säkert också neokonservativa Dick Erixons blogg.

Ingen ”seriös” opinionsbildare kommer att ta i detta. Varför?

P.S. Vi har ju ett slags prejudikat i JK:s vägran att åtala för de ljudkassetter som på arabiska uppmanade till mord på judar med hänvisning till att sådan retorik ingick i konflikten i Mellanöstern.

Erixon.com

1 Kommentarer:

Knute sa...

Kristna angriper inte homosexuella med Bibeln i hand, ändå blir de angripna av de den kristendomshatande och islamofila vänstern, och till och med dragna inför domstol. Till skillnad från Bibeln legitimerar islams skrifter att homosexuella skall angripas och dödas. Och muslimerna följer upp detta i praksis, inte bara i Iran där homosexuella döms till döden, men alltså också i Sverige.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2008/07/homofile-menn-knivberiket-i-stockholm.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.