17 juli 2008

Epidemi

London är fylld med övervakningskameror, man ser dem i praktiskt taget varje gathörn och alla ingångar till byggnader.
TV program på kvällarna visar videoupptagningar från dessa kameror där man ser ungdomar i knivslagsmål. Vissa av dem har en kniv i varje hand.

Efter förra veckan, när
fyra personer dog av knivskador inom 16 timmar, är dödsantalet nu uppe i över 50. Polisen säger att knivslagsmål har högsta prioritet men man vägrar kalla det "epidemi"

De knivslagsmål som inte slutar med döden rapporterar man inte, antalet kan vi bara gissa oss till.
Vad planerar myndigheterna att göra åt detta?

Jo, man ska tvinga knivförbrytare att besöka de skadade på sjukhusen samt också träffa familjerna till de skadade och döda.
Man tror inte det är sant!

Om jag någonsin konfronteras med en usling som hotar mig med kniv ber jag till högre makter att jag råkar vara beväpnad med min pistol den dagen.

Brittiska Handgun Control Inc. råder offren att inte kämpa emot våldtäktsmän eller rånare. De säger att det bästa sättet att undgå skada är att inte göra motstånd... ge dem vad de vill ha eller spring.
Man ignorerar fullständigt att tjugo år av data från National Institute of Justice visar att ett offer som står emot med ett vapen mycket oftare undgår att bli skadad, våldtagen eller rånad än de som bara ger efter. I 80 % av fallen när offret drar pistol flyr brottslingen vare sig han är beväpnad eller inte.
Jag har personligen varit i den situationen och klarade mig oskadd.

I Storbritannien försökte man under många år stävja det ökade våldet med fler och strängare lagar vad gäller skjutvapen. 1997 beslöt man att förbjuda alla lagligt ägda skjutvapen och konfiskera dem. Redan år 2000 hade man det högsta antalet våldsbrott i Västvärlden... två gånger så högt som i USA och så är det även i dag.
14 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Är inte denna metod amerikansk från början; att man tvingar offren att möta sin förövare? Det ska talas ut och förövaren ska kunna förstå sitt offer bla bla bla. Det har varit uppe till diskussion flera gånger i Sverige, men jag vet egentligen inte om det förekommer, eller fått något genomslag.

Däremot har denna metod kommit i system då de barn tvingas att delta i fäders behandling för att dessa män ska sluta använda våld, eller begå sexuella övergrepp på dem. Barn läggs in på barnpsyk med sina fäder/förövare och behandlingen genomförs. Om fadern misshandlar står personalen bredvid och ber mannen att lyssna på att barnet ber honom att sluta. Att han ska se att barnet tar skada av misshandeln osv
Detta förekommer också polikliniskt.

Jag anser att det är ovärdigt en modern rättsstat att utsätta barn för denna tortyr. Jag förstår inte vitsen med att tvinga vuxna att möta sin förövare.
Dessa kriminella människor älskar makten, de vill se att de kan skada och vill se rädslan i offrets ögon.

Behandling ja, men inte med offren som medbehandlare!

Anonym sa...

Istället för knivar så dödar de varandra med pistoler. Sunt. Eller inte.

Ultra V: Det där är ju bara ljug och påhitt.

Berit sa...

Anonym, jag lägger in din kommentar denna gång bara för att visa att vi har en återkommande läsare som inte fattar någonting av vad han läser.
Dessutom är det ingen som tror att Ultar ljuger annat än om du bevisar det.
Hon kommer alltid med vederhäftiga, väl dokumenterade inlägg.

Anonym sa...

Ett beväpnat samhälle är ett ödmjukt samhälle.

Minns tyvärr inte vem som sade det.

Berit sa...

Jag har också sett varianten:

Ett beväpnat samhälle är ett artigt samhälle.

From Sweden with Grief sa...

Tack Berit!:)
Jag har arbetat med utsatta kvinnor och barn i tretton år. Jag har lyssnat på hundratals mödrar genom åren.
Det finns också mysiga lekplatser inne i pedofil-fängelserna, så barnen kan umgås med sin pappa under trevliga omständigheter. Häktena görs barnvänliga genom olika frivilligorganisationers försorg.
Straffa inte barnen, skriver BO och det finns en uppsjö med mysiga genomgångsbostäder för de kriminella. Det anses att om mannen får ha barnen och hustrun kvar, så återfaller han inte i brott så lätt.

Mina barn tvingades genomgå en behandling med sin misshandlande pappa då de var 7-10 år, vi har levt med detta under åratal. Mödrar i Sverige hotas med att barnen ska omhändertas, eller fäderna får vårdnaden om inte detta genomförs. Flera andra kvinnor har berättat samma sak för mig och om hur behandlingen gick till.
Jag skrev ett debattinlägg i vår länstidning om detta, och en journalist gjorde flertalet intervjuer med de ansvariga för detta. SÅ nog är det barns vidriga verklighet vi talar om!

Dessutom hade Kriminalvården och Rädda Barnen ett förslag runt år 2002, att barnen skulle in i behandlingen som sker inne i fängelserna.

Behandlingar sker varje dag på barnpsyk-kliniker runt landet där fäder ska lära sig att förstå att barnen behöver skor och kläder och ditt och datt, det har flertalet behandlande psykologer och barnterapeuter berättat för mig. De anser att fäderna förstår, bara dessa behandlande terapeuter lär mannen lyssna på barnet, och förstärker barnens vilja och behov genom att finnas där och upprepa det. Mannen vågar inte konstra då psykologen sagt till, anser dessa själva. Den tro dessa psykologer och barnterapeuter har på sina behandlingar är mycket stor och mycket uppblåst.
Så nog är det sant, det är värre än man kan tänka sig, anser jag!

Och att överhuvudtaget behöva diskutera med anonym om kommentaren handlade om de kriminellas njutning av sin makt, det behövs verkligen ingen diskussion. Det är allmänt känt, och det verkar okunnigt av anonym att sitta och kasta ur sig trams på nätet. Men det ger ju troligen en viss maktkänsla hos denna person!

Anonym sa...

Ultra V: Du hävdar att pappor som får vård får slå sina barn inför läkare och psykologer. Det är ju ren jävla strunt och inget annat.

From Sweden with Grief sa...

anonym, Nej, det är inte strunt, det är så verkligheten ser ut! De inte bara slår, de viskar saker som att "din fitta luktar gott, mammas luktar surt" och personalen tittar på och ibland försöker medla. Och en mängd andra saker som kanske bara skulle trissa dig att gasta mer!

Det finns oändliga exempel jag kan dra för dig, men det känns verkligen bortkastat på en person som inte har mer medkänsla med barnen och insikt i hur det fungerar i behandlingarna.

From Sweden with Grief sa...

Ja, skulle kanske tillägga eftersom anonym verkar ute efter en debatt.
Ibland är männen smartare än behandlarna och misshandlar då de inte är under uppsikt, och dessutom fortsätter de då behandlingen upphört. Barnet känner ansvaret att få sin far till en god människa som inte slåss, eller begår fler övergrepp. Och det gillas av myndigheterna. Det är raffinerad barnmisshandel i en modern rättstat!

För att inte tala om vad kvinnor får uppleva under samarbetssamtal, där mannen kan kasta möbler och flyga på henne. En väninna till mig blev sexuellt trakasserad av sin exmake som satt i fängelset för brotten han begått. Hon tvingades träffa honom i fängelset för barnets skull, eftersom maken har delad vårdnad och flickan ville ha mamma som stöd. Han tryckte upp henne mot en vägg och förgrep sig på henne, socialsekreteren som var med log och sa den kärleken den kärleken.

Jean Moulin sa...

Tack för den roliga Chris Rock-videon.

Jag älskar honom (platoniskt).

Anonym sa...

Ultra V: Har du några som helst källor? Artiklar? Något?

Och din är du inte med mig är du emot mig argumentation är rätt så kass.

Anonym sa...

Jag vill inte lägga mig i eran debatt här men "anonym" frågade om "UltraV:s värld" hade något bevis... "Jag har arbetat med utsatta kvinnor och barn i tretton år" nämnde hon ovan ifall du missade det.

Ibland måste vi tro på våra medmänniskor och inte bara på papperslösa "flyktingar".

Berit sa...

Nu är det nog, Anonym.
Nu har du fått din "fix" vad gäller idiotiska kommentarer för flera veckor framöver

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.