17 juli 2008

Fler regler, så klart

Förra fredagen annonserade EPA, vilket kan översättas med Miljövårdsdepartementet, att man överväger att reglera utsläppen från motordrivna gräsklippare.

De vill att det införs olika regler för alla sorters maskiner vi har i våra hem vilket inkluderar snöslungor, motorsågar, gräsklippare.....
Regeln lyder:

"Varje maskin erfordrar en speciell anordning ansluten till maskinens avgassystem som mäter utsläppen i förhållande till en "standardgräsmattas" gräsklipp i gram eller last för gaffeltruckar vad gäller last per kilogram-meter."
Kan ni föreställa er vad det kommer att kosta i utrustning, tid och arbetskraft?
Därefter dröjer det väl inte länge förrän vi måste ta gräsklipparen till någonting motsvarande Bilprovningen varje år.

Ekonomen Walter Williams skriver att de som skapar regler sällan bryr sig om kostnader:
"Enligt U.S Transportdepartement var det 43,220 dödsolyckor på vägarna år 2003 till en beräknad kostnad av 230 miljarder. En hastighetsbegränsning till 5 miles/timme (lite mindre än 10km) skulle ha sparat mängder av liv och många miljarder dollar. De allra flesta tycker att en hastighet av 10km/timme är idiotiskt och opraktiskt. Det är ett sätt att uttrycka det på men vad de egentligen menar är att fördelarna med att spara 43,200 människoliv och 230 miljarder dollar är inte värt all obekvämlighet, förseningar och besvär."
När jag ändå är inne på ämnet Miljö, vet ni att Global uppvärmning orsakar njursten?

Undersökningar från Texas visar att fler amerikaner kommer att drabbas av njursten under de kommande åren. Ökningen kommer att uppgå till minst 30% för oss som lever i "njurstens-bältet" Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina and Tennessee därför att vi inte kommer att dricka tillräckligt mycket vatten nu när det blir varmare.

Det verkligt skrämmande är att dessa människor tar sig själva på fullt allvar!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Just gräsklippare, spec ett visst märkes motorer, lär har fullkomligt hooribla avgasutsläpp beroende på en fullständigt antik design (modell 30-tal) där egenskapen "minimalt underhåll" prioriterats före ALLTING annat. Modernare motorer (fr vissa japanska) har helt annorlunda utsläppnivåer.
Lite ligger det nog i kritiken men det borde gå att lösa smidigare.
Politikerna borde ha väsentligare saker att pyssla med.
/GG

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.