14 juli 2008

Försök att förstå invandringsdogmatismen


Vår invandringspolitik är grundad på fromma förhoppningar om att muslimer skall påverkas av vår kultur och efter hand omfatta västerländska värderingar och hålla isär sina religiösa värderingar och sin syn på statens roll. Men i ett mångkulturellt samhälle behöver de inte det; det är själva vitsen med ett sådant samhälle: att medborgarna representerar all världens kulturer och ändå lever i endräkt. Vilket givetvis är en omöjlighet.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Varför skulle det vara en omöjlighet?

Jean Moulin sa...

Hittills har det inte lyckats, så varför skulle det helt plötsligt bli annorlunda i framtiden?

Det är ju lika bisarrt som att ha rökhosta, och fortsätta röka i tro att den kanske går över i framtiden, om jag är ute mer i friska luften eller något sådant.

Dessutom är mångkulturalismen anti-tesen till principen om likhet inför lagen, dvs att samma regler skall gälla för alla medborgare i ett land. I ett mångkulturellt samhälle tilldelar man olika folkgrupper särskilda rättigheter av hänsyn till deras kultur och religion.

Vi har ex. på hur män som misshandlat sina hustrur fått straffrabatt på grund av sin kulturella bakgrund, dvs. i deras kultur är hustrumisshandel acceptabelt.

Anonym sa...

Alla grupper som har dykt upp i Sverige har alltid blivit inkorporerade i det svenska samhället. Allt annat är bara bullshit och rädsla.

Kid Walker sa...

Anonym #1

1. Vill du verkligen att invandrare ska anpassa sig till samhället. Är det inte tvärtom, att svenskar ska anpassa sig?

2. Alla dessa grupper kom inte så många på en gång. Det fanns arbete att få och de fick inga bidrag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.